Milieusticker Aken – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieusticker voor Aken geeft je als automobilist toegang tot het centrum van de stad. De milieuzone Aken (Aachen) is door de Duitse overheid op 1 Februari 2016 ingevoerd. Dit betekend dat voertuigen die als milieubelastend gezien worden, niet langer zijn toegestaan in dit gebied.  Dit betreft voornamelijk benzineauto’s van voor 1993 en dieselauto’s van voor 2006. Op deze manier hoopt Duitsland de luchtkwaliteit van steden te controleren. Een groene sticker Aken (Umweltplakette Aachen) dient als bewijs dat jouw voertuig schoon genoeg is voor het centrum van Aken. Alleen met een groene sticker is het toegestaan om de milieuzone te betreden. Wie de zone betreedt zonder sticker, riskeert een boete van €80. Voor maar €12,50 kun je de milieusticker aanvragen! Altijd binnen 24 uur verzonden. Voor 17:00 besteld? Zelfde dag nog verzonden.

Toch liever naar een andere Duitse stad? Klik dan hier voor meer informatie over de milieuzone Duitsland!

Milieusticker Aken Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Aken

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Aken binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van het vignet voor Aken bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Aachen

 

Het gebied wat op de bovenstaande kaart gemarkeerd is, valt onder de milieuzone Aken. Een umweltzone Duitsland wordt door Duitsers een “umweltzone” genoemd en worden in steden aangegeven met verkeersborden. Binnen deze zone, mogen alleen auto’s rijden die over een groene sticker beschikken. De Umweltzone bevat het gebied wat tussen de ringweg L260 valt en in het noorden van het gebied aan de A4 grenst. De ringweg is gemakkelijk te herkennen aan de stedelijke namen die de weg aanneemt zoals: Madrider Ring, Berliner Ring en Amsterdamer Ring. Binnen deze gebieden is een vignet Duitsland dus niet noodzakelijk.

Rijd via je Aken naar het Duitse Eschweiler? Houd er dan rekening mee dat een milieusticker voor Eschweiler ook verplicht is!

Welke Milieusticker Verplicht in Aken?

Met ingang van 1 januari 2016 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Aken in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Aken

Aangezicht van de dom in AkenAken is een populaire stad en ligt nabij het drielandenpunt van Nederland, België, en Duitsland. De stad staat voornamelijk bekend wegens zijn knusse kerstmarkt. Maar ook buiten de kerstperiode is Aken zeker de moeite waard. Zo staat de Dom van Aken op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Niet alleen is dit het middelpunt van Aken, ook liggen hier nog grafmonumenten van Karel de Grote en Otto III. Ook kun je ervoor kiezen om de route Charlemagne te bewandelen. Deze tour kenmerkt zich door verscheidene historische gebouwen. Voor eten en drinken moet je in de wijk Pontviertel zijn. Deze bruisende wijk is vooral populair onder studenten door de vele cafe’s en restaurants.

Is Aken toch niet helemaal wat je zoekt en wil je liever op stedentrip naar een andere Duitse stad? Neem dan eens een kijkje op de pagina over de milieuzone van Bonn.

Parkeren in het centrum

In het centrum van Aken kan je goed betaalbaar parkeren. Wanneer je wenst jouw voertuig nabij jouw accommodatie of bestemming te stationeren, kun je al voor €11,50 per dag parkeren in een van de parkeergarages. In veel parkeergarages geldt een goedkoper tarief voor de avonden en zondagen. Vind hier een overzicht van de parkeergarages in Aken.

Ook kun je ervoor kiezen om jouw auto op straat te parkeren in de milieuzone. Hier geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09:00-21:00. Dit betekent dat je na 21:00 en op Zondagen gratis kunt parkeren op straat. Betaald parkeren is voor het eerste uur €1,10, en voor de uren daaropvolgend €2,00 per uur.

Aan de rand van de stad, buiten de milieuzone, kun je de auto bij een P+R locaties zetten. Je kunt hier parkeren in Aken zonder milieusticker: Waldfriedhof, Westfriedhof, Jülicher Strase, en Tivoli. Met uitzondering van P+R Tivoli, is parkeren op deze locaties gratis. Vanaf de P+R kun je gratis met je parkeerticket met het openbaar vervoer naar het centrum van Aken reizen. De betaalde P+R Tivoli ligt dichter bij het centrum. Op Zaterdagen geldt hier een uurtarief van €1,00, dagtarief van €5,00, op de overige dagen is dit €8,00.

Ook kun je buiten het centrum parkeren op straat. Je kunt een dagkaart aanschaffen voor €5,00. Dit is, echter, met uitzondering van Viktoriaallee en Alkuninstrass, waarbij een dagtarief van €8,00 geld. Verder geldt hier een uurtarief van €1,05 per uur van Maandag tot en met Vrijdag van 09:00 tot 19:00, en Zaterdag van 09:00 tot 14:00.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND