Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Aken

De milieusticker voor Aken geeft je als automobilist toegang tot het centrum van de stad. De milieuzone van Aken (Aachen) is door de Duitse overheid op 1 Februari 2016 ingevoerd. Dit betekend dat voertuigen die als milieubelastend gezien worden, niet langer zijn toegestaan in dit gebied.  Dit betreft voornamelijk benzineauto’s van voor 1993 en dieselauto’s van voor 2006. Op deze manier hoopt Duitsland de luchtkwaliteit van steden te controleren. Een milieusticker Aken (Umweltplakette) dient als bewijs dat jouw voertuig schoon genoeg is voor het centrum van Aken. Alleen met een groene sticker is het toegestaan om de milieuzone te betreden. Wie de zone betreedt zonder sticker, riskeert een boete van €80. Voor maar €12,50 kunt je jouw milieusticker aanvragen! Altijd binnen 24 uur verzonden. Voor 17:00 besteld? Zelfde dag nog verzonden.

 

Milieuzone van Aken

 

Het gebied wat op de bovenstaande kaart gemarkeerd is, valt onder de milieuzone. In Duitsland wordt dit de Umweltzone genoemd en worden in steden aangegeven met verkeersborden. Binnen deze zone, mogen alleen auto’s rijden die over een groene sticker beschikken. De Umweltzone bevat het gebied wat tussen de ringweg L260 valt en in het noorden van het gebied aan de A4 grenst. De ringweg is gemakkelijk te herkennen aan de stedelijke namen die de weg aanneemt zoals: Madrider Ring, Berliner Ring en Amsterdamer Ring.

 

Bezienswaardigheden in Aken

Aangezicht van de dom in AkenAken is een populaire stad en ligt nabij het drielandenpunt van Nederland, België, en Duitsland. De stad staat voornamelijk bekend wegens zijn knusse kerstmarkt. Maar ook buiten de kerstperiode is Aken zeker de moeite waard. Zo staat de Dom van Aken op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Niet alleen is dit het middelpunt van Aken, ook liggen hier nog grafmonumenten van Karel de Grote en Otto III. Ook kunt u ervoor kiezen om de route Charlemagne te bewandelen. Deze tour kenmerkt zich door verscheidene historische gebouwen. Voor eten en drinken moet je in de wijk Pontviertel zijn. Deze bruisende wijk is vooral populair onder studenten door de vele cafe’s en restaurants.

 

Parkeren in Aken

In het centrum van Aken kan je goed betaalbaar parkeren. Wanneer je wenst jouw voertuig nabij jouw accommodatie of bestemming te stationeren, kun je al voor €11,50 per dag parkeren in een van de parkeergarages. In veel parkeergarages geldt een goedkoper tarief voor de avonden en zondagen. Vind hier een overzicht van de parkeergarages in Aken.

Ook kun je ervoor kiezen om jouw auto op straat te parkeren in de milieuzone. Hier geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09:00-21:00. Dit betekent dat je na 21:00 en op Zondagen gratis kunt parkeren op straat. Betaald parkeren is voor het eerste uur €1,10, en voor de uren daaropvolgend €2,00 per uur.

Aan de rand van de stad, buiten de milieuzone, kun je parkeren bij een P+R locaties: Waldfriedhof, Westfriedhof, Jülicher Strase, en Tivoli. Met uitzondering van P+R Tivoli, is parkeren op deze locaties gratis. Vanaf de P+R kun je gratis met je parkeerticket met het openbaar vervoer naar het centrum van Aken reizen. De betaalde P+R Tivoli ligt dichter bij het centrum. Op Zaterdagen geldt hier een uurtarief van €1,00, dagtarief van €5,00, op de overige dagen is dit €8,00.

Ook kun je buiten het centrum parkeren op straat. Je kunt een dagkaart aanschaffen voor €5,00. Dit is, echter, met uitzondering van Viktoriaallee en Alkuninstrass, waarbij een dagtarief van €8,00 geld. Verder geldt hier een uurtarief van €1,05 per uur van Maandag tot en met Vrijdag van 09:00 tot 19:00, en Zaterdag van 09:00 tot 14:00.

 

Toch liever naar een andere Duitse stad? Klik dan hier voor meer informatie over Duitse Umweltzones!

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart