Milieusticker Freiburg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De permanente Milieuzone in Freiburg is sinds 1 januari 2010 ingesteld. Het gebied van deze zone betreft het hele historische centrum van Freiburg en kan alleen betreden worden met een milieusticker voor Freiburg, de welbekende groene Umweltplakette. Het invoeren van de zone gaat gepaard met een rijverbod, je kan het milieugebied daarom alleen betreden met een groene Milieusticker. Indien je de Umweltzone van Freiburg betreedt zonder groene sticker riskeer je een boete van €80. Vind hier een volledig overzicht van alle duitse steden met een umweltzone.

De kosten voor een het Duitse vignet bedragen €12.50. Je kunt nu een vignet bestellen, voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Met deze sticker kan je alle steden in Duitsland betreden, dus ook die zone Schramberg, zonder een boete te riskeren.

 

Milieusticker Freiburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Freiburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Freiburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Freiburg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Freiburg

De Umweltzone van Freiburg start in het noorden ten hoogte van Wildtal, loopt door tot het zuiden voor St. Georgien en loopt in het westen tot het Mooswwald en in het Oosten tot Littenweiler en Ebnet. De B31/31a bevindt zich niet in het milieugebied van Freiburg, als je via de B31 Freiburg weer in en uit rijdt is het hebben van een Umweltplakette niet noodzakelijk. Op bovenstaande interactieve map kan je precies zien waar de zone zich bevindt en in welk gebied een groene sticker noodzakelijk is. Zoals je op bovenstaande kaart ziet zijn behalve de binnenstad ook de woonwijken van Freiburg die in het milieugebied vallen. De belangrijke bedrijventerreinen en het vliegveld ten noorden van het centrum van Freiburg vallen buiten dit gebied. Tevens zijn er in Duitsland nog een aantal andere milieugebieden waar een groene Plakette nodig is om het gebied te betreden.

Welke Milieusticker Verplicht in Freiburg?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Freiburg. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Freibrug

freiburgFreiburg is in feite de hoofdstad van het Zwarte Woud en is een van de meest aantrekkelijkste steden in Duitsland dankzij haar klimaat, maar ook dankzij haar aangename oude stadskern en omliggend natuurgebied. In Freiburg zijn ook vele fiets- en wandelmogelijkheden, thermale en minerale baden en is er een grote keuze aan eetgelegenheden, hotels, mooie bezienswaardigheden en vele activiteiten. De bezienswaardigheden van de cultuurstad Freiburg zijn de hoofdkerk, de Münster en de vele musea.

Het augustinermuseum is wellicht het belangrijkste museum van Freiburg en biedt je een overzicht van de geschiedenis van de regio. In het natuurgebied van het Zwarte Woud zijn meerdere meren te vinden waar je heerlijke boottochten kan maken of zelfs gebruik kan maken van verschillende wandel- en fietsroutes. Heel het jaar door zijn de temperaturen in Freiburg hoger dan gemiddeld. De zomermaanden zijn zeer aangenaam doordat de warme lucht blijft hangen tussen de heuvels. Dewintermaanden zijn zacht en hebben slechts enkele dagen te maken met dagtemperaturen onder het vriespunt.

Ga je met het gezin naar Duitsland? Bezoek dan eens het Duitse Pforzheim. Hier ligt namelijk misschien wel het bekendste pretpark van heel Duitsland. Alles over de stad, het pretpark en de Umweltzone van Pforzheim vind je hier.

Parkeren in het centrum

In Freiburg geldt betaald parkeren in de binnenstad en omliggende schilgebieden van 9:00 tot 19:00 uur. In de oude binnenstad geldt een tarief van €2.50 per uur en in de omliggende wijken (Neuburg, Herdern, Wiehre, Stülinger en Oberau) geldt een tarief van €0.90 per 30 minuten met een maximaal dagtarief van 9 euro. Ook zijn er nog verschillende P+R locaties in Freiburg te vinden waar je de auto veelal gratis kan parkeren en met de bus of de trein naar het centrum kan reizen. Tevens is er een ruime keuze aan parkeergarages in Freiburg. De tarieven tot €2 per uur, maar verschillen per parkeergarage. Het maximale dagtarief van de parkeergarages in Freiburg zijn €24.50. Op bovenstaande interactieve map kan je de parkeermogelijkheden van Freiburg zien.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND