Milieusticker Pforzheim


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Pforzheim

Pforzheim is een stad in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het is een van de Duitse steden waar een groene umweltplakette al langere tijd verplicht is. In deze stad is de zone sinds 1 januari 2009 actief. Sinds deze datum is het verplicht om het officiële vignet op je voorruit geplakt te hebben. Meer informatie over de zones in Duitsland en over het officiële vignet is te vinden op Duitsemilieusticker. Ben je niet in het bezit van de groene plakette, maar rij je toch de zone binnen? Dan riskeer je een boete van €80.

Voorkom een boete en bestel het officiële milieuvignet via het aanvraagformulier. De kosten bedragen €12.50. De sticker wordt binnen 24 uur verzonden, op werkdagen voor 17:00 besteld? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieuzone van Pforzheim

De Umweltzone van Pforzheim omvat niet de hele stad en is relatief klein in vergelijking tot de grootte van de stad zelf. Alleen het stadscentrum zelf valt binnen de zone, de meeste woonwijken en de bedrijventerreinen rondom de stad vallen buiten deze zone. Het milieugebied van Pforzehim kent geen uitzonderingen. Op onderstaande kaart kan je de exacte ligging van de milieuzone Pforzheim vinden.

 

Bezienswaardigheden in Pforzheim

Milieusticker PforzheimPforzheim is een grote stad met veel bezienswaardigheden in en rondom het stadscentrum. In het centrum zelf zijn een aantal parken te vinden, rondom het stadspark is het technische museum en het sieradenmuseum. Door het centrum loopt de Enz en de Nagold, dit zijn 2 rivieren. Als je richting Eutingen rijdt is er het Enzauen park, hier kan je op zonnige dagen genieten van de natuur en een drankje doen op het terras.

 

Parkeren in Pforzheim

De grote stad Pforzheim biedt een ruime keuze aan parkeerplaatsen. Deze verschillende parkeermogelijkheden zoals parkeergarages en parkeerterreinen kan je vinden op onderstaande kaart. Op deze kaart kan je precies zien waar je de auto kan parkeren wanneer je Pforzheim gaat bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart