Milieusticker Pforzheim – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Pforzheim is een stad in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het is een van de Duitse steden waar een groene umweltplakette al langere tijd verplicht is. In deze stad is de zone sinds 1 januari 2009 actief. Sinds deze datum is het verplicht om het officiële vignet op je voorruit geplakt te hebben. Meer informatie over de zones in Duitsland en over het officiële vignet is te vinden op de homepage. Ga je naar een andere stad in Duitsland? Wij hebben een overzicht met alle steden met een milieuzone in Duitsland.  Ben je niet in het bezit van de groene plakette, maar rijd je toch de zone binnen? Dan riskeer je een boete van €80.

Voorkom een boete en bestel het officiële milieuvignet via het aanvraagformulier. De kosten bedragen €12.50. De sticker wordt binnen 24 uur verzonden, op werkdagen voor 17:00 besteld? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieusticker Pforzheim Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Pforzheim

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Pforzheim binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Pforzheim bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Pforzheim

De Umweltzone van Pforzheim omvat niet de hele stad en is relatief klein in vergelijking tot de grootte van de stad zelf. Alleen het stadscentrum zelf valt binnen de zone, de meeste woonwijken en de bedrijventerreinen rondom de stad vallen buiten deze zone. Het milieugebied van Pforzehim kent geen uitzonderingen. Op onderstaande kaart kan je de exacte ligging van de milieuzone Pforzheim vinden.

Met de milieusticker Pforzheim kun je alle milieuzones in Duitsland bezoeken, inclusief de ecozone van Freiburg.

Welke Milieusticker Verplicht in Pforzheim?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Pforzheimin te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Pforzheim

Milieusticker PforzheimPforzheim is een grote stad met veel bezienswaardigheden in en rondom het stadscentrum. In het centrum zelf zijn een aantal parken te vinden, rondom het stadspark is het technische museum en het sieradenmuseum. Door het centrum loopt de Enz en de Nagold, dit zijn 2 rivieren. Als je richting Eutingen rijdt is er het Enzauen park, hier kan je op zonnige dagen genieten van de natuur en een drankje doen op het terras.

Met het gezin op vakantie in Duitsland? Bezoek dan eens Karlsruhe. In deze Duitse stad ligt namelijk de oudste dierentuin van het land. Alles over de stad en de milieu zone Karlsruhe vind je hier.

Parkeren in Pforzheim

De grote stad Pforzheim biedt een ruime keuze aan parkeerplaatsen. Deze verschillende parkeermogelijkheden zoals parkeergarages en parkeerterreinen kan je vinden op onderstaande kaart. Op deze kaart kan je precies zien waar je de auto kan parkeren wanneer je Pforzheim gaat bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND