Milieusticker Gelsenkirchen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Gelsenkirchen

De milieuzone van Gelsenkirchen valt onder het milieugebied van het Ruhrgebied. Deze zone is sinds 1 januari 2012 ingevoerd en omvat de gemeenten Bochum, Bottrop, Dortmund, Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Mülheim, Oberhausen, Recklinghausen, Castrop-Rauxel, Gladbeck, Herten en Herne. Bij het binnenrijden van dit gebied is het noodzakelijk om een groene umweltplakette op de voorruit van je auto geplakt te hebben. Wanneer je geen groene sticker hebt en toch het milieugebied betreedt, dan riskeer je een boete van €80. De Duitse milieustickers zijn aan te vragen via deze website en tevens kan je hier meer informatie vinden over alles wat met de Umweltplakette en Umweltzone te maken heeft.

De groene sticker is al te bestellen voor €12.50 en is gedurende de levensduur van je auto geldig. De groene plakette is te bestellen via ons aanvraagformulier en zal binnen 24 uur verstuurd worden. Als je de sticker voor 17:00 uur besteld dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd.

 

Milieuzone van Gelsenkirchen


De Umweltzone van Gelsenkirchen valt onder het gebied van het Ruhrgebied. De zone omvat het hele centrum en de buitenwijken van Gelsenkirchen. Als je naar Gelsenkirchen wilt reizen met de auto dan is een Duitse Umweltplakette noodzakelijk. Verder heeft het milieugebied van Gelsenkirchen nog een aantal uitzonderingen; de snelwegen. Op de snelwegen die zich in het Ruhrgebied bevinden heb je geen milieusticker nodig. In Gelsenkirchen betreft dit de A2 en A42. Als je in dit gebied de A2 of A42 verlaat, dan betreedt je de zone en is een Plakette verplicht. Gelsenkirchen vormt samen met 12 andere gemeenten het Ruhrgebied. De zone van het Ruhrgebied is de grootste milieuzone van Duitsland en meer informatie over de zone van het Ruhrgebied is te vinden op de pagina over de Umweltzone van het Ruhrgebied.

 

Bezienswaardigheden in Gelsenkirchen

gelsenkirchenGelsenkirchen telt een aantal verschillende bezienswaardigheden. De meest populaire bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de dierentuin en de historische binnenstad. De dierentuin van Gelsenkirchen is een van de meest populaire attracties waar jaarlijks veel bezoekers op af komen. Ook is de oude binnenstad zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook kan je in Gelsenkirchen een bezoek brengen aan het voetbalstadion, Gelsenkirchen is met name bekend door de voetbalclub Schalke 04. Het klimaat in Gelsenkirchen is een matig zeeklimaat met in de winter enkele dagen temperaturen onder het vriespunt. In de zomermaanden kan de temperatuur stijgen tot 30 graden en waait er een warme wind vanuit het oosten. Gelsenkirchen is een populaire stad om een weekend weg te gaan met de auto. Er is een ruim aanbod aan hotels in Gelsenkirchen en er zijn veel populaire bezienswaardigheden en attracties.

 

Parkeren in Gelsenkirchen

Gelsenkirchen kent een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. Je kan in het centrum van Gelsenkirchen aan de straat betaald parkeren. Ook zijn er een aantal verschillende parkeergarages te vinden in het centrum en in de verschillende schil- en buitenwijken van Gelsenkirchen. Echter zijn niet alle parkeergarages 24/7 geopend en kunnen de tarieven en de maximale parkeerduren per parkeerplek en parkeergarage verschillen. Let bij het parkeren goed op de tarieven en op de maximale parkeerduur van de desbetreffende parkeerplek. Wanneer je met een auto wil parkeren in Gelsenkirchen dan betreedt je het milieugebied en is een groene plakette verplicht.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart