Milieusticker Gelsenkirchen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je binnenkort met de auto naar Gelsenkirchen? Vergeet dan niet om het verplichte milieuvignet aan te schaffen. De stad heeft namelijk in Januari 2012 een milieuzone ingevoerd. Op deze manier probeert de stad het fijnstof gehalte te verminderen en zo de luchtkwaliteit te verbeteren.

Door de invoering van de Umweltzone mag je de stad niet meer binnenrijden zonder de milieu sticker. Doe je dit wel? Dan riskeer je een boete van €80. De kosten voor het vignet bedragen €12,50 en je kunt het gemakkelijk online bestellen via onze website.

Wil je een stad in Duitsland bezoeken die buiten het Ruhrgebied ligt? Wij hebben een volledig overzicht met alle Duitse Umweltzones voor je gemaakt.

Ruhrgebied en overige Umweltzones

De zone van Gelsenkirchen is een onderdeel van de milieuzone van het Ruhrgebied. De Umweltzones van het Ruhrgebied omvatten steden zoals Essen, Oberhausen, Gladbeck en Bottrop.

 

 

Milieusticker Gelsenkirchen Kopen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Gelsenkirchen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Gelsenkirchen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Gelsenkirchen


De Umweltzone van Gelsenkirchen valt onder het gebied van het Ruhrgebied. De zone omvat het hele centrum en de buitenwijken van Gelsenkirchen. Als je naar Gelsenkirchen wilt reizen met de auto dan is een Duitse Umweltplakette noodzakelijk. Verder heeft het milieugebied van Gelsenkirchen nog een aantal uitzonderingen; de snelwegen. Op de snelwegen die zich in het Ruhrgebied bevinden heb je geen milieusticker nodig. In Gelsenkirchen betreft dit de A2 en A42. Als je in dit gebied de A2 of A42 verlaat, dan betreedt je de zone en is een Plakette verplicht. Gelsenkirchen vormt samen met 12 andere gemeenten het Ruhrgebied. De zone van het Ruhrgebied is de grootste milieuzone van Duitsland waaronder ook de milieuzone van Bottrop valt.

Welke Milieusticker Verplicht in Gelsenkirchen?

Met ingang van 1 januari 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Gelsenkirchen. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Gelsenkirchen

gelsenkirchenGelsenkirchen telt een aantal verschillende bezienswaardigheden. De meest populaire bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de dierentuin en de historische binnenstad. De dierentuin van Gelsenkirchen is een van de meest populaire attracties waar jaarlijks veel bezoekers op af komen. Ook is de oude binnenstad zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook kan je in Gelsenkirchen een bezoek brengen aan het voetbalstadion, Gelsenkirchen is met name bekend door de voetbalclub Schalke 04. Het klimaat in Gelsenkirchen is een matig zeeklimaat met in de winter enkele dagen temperaturen onder het vriespunt. In de zomermaanden kan de temperatuur stijgen tot 30 graden en waait er een warme wind vanuit het oosten. Gelsenkirchen is een populaire stad om een weekend weg te gaan met de auto. Er is een ruim aanbod aan hotels in Gelsenkirchen en er zijn veel populaire bezienswaardigheden en attracties.

Parkeren in Gelsenkirchen

Gelsenkirchen kent een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. Je kan in het centrum van Gelsenkirchen aan de straat betaald parkeren. Ook zijn er een aantal verschillende parkeergarages te vinden in het centrum en in de verschillende schil- en buitenwijken van Gelsenkirchen. Echter zijn niet alle parkeergarages 24/7 geopend en kunnen de tarieven en de maximale parkeerduren per parkeerplek en parkeergarage verschillen. Let bij het parkeren goed op de tarieven en op de maximale parkeerduur van de desbetreffende parkeerplek. Wanneer je met een auto wil parkeren in Gelsenkirchen dan betreedt je het milieugebied en is een groene plakette verplicht.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND