Milieusticker Gladbeck


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Gladbeck

Wanneer je van plan bent om met de auto naar de Duitse stad Gladbeck te rijden, moet je rekening houden met de milieuzone. Sinds Oktober 2008 is deze zone namelijk ingevoerd om zo het fijnstofgehalte in de stad beter te reguleren. Zwaar vervuilende auto’s mogen door deze regelgeving niet meer de binnenstad van Gladbeck betreden. Auto’s die voldoen aan de Euro-4 norm dienen een een umweltsticker voor Duitsland te hebben. Op deze manier laat je namelijk zien dat jouw auto schoon genoeg is en voldoet aan de regels.

Indien je zonder milieusticker de milieuzone binnen rijdt, riskeer je een boete van €80. Je kunt bij ons online een groene sticker bestellen om dit risico te voorkomen. Indien je voor 17:00 besteld versturen wij jouw vignet nog dezelfde dag. Zo kan je onbezorgd op vakantie. Ga je toch liever naar een andere stad in Duitsland met een umweltzone? Je hebt een vignet voor deze Duitse steden nodig.

 

Milieuzone van Gladbeck

De umweltzone van Gladbeck is aangegeven op de kaart. Je kan op deze kaart precies zien waar de huidige zone ligt. Wanneer je deze zone binnenrijdt is een sticker op je voorruit verplicht. De zone van Gladbeck behoort tot de zone van het Ruhrgebiet. Het noorden van de stad ligt buiten deze zone, alles ten noorden van de Konrad-Adenauer-Allee, de Sandstraße en de Hegestraße vallen namelijk buiten de zone.

 

 

Bezienswaardigheden in Gladbeck

milieusticker gladbeck In en rondom het Ruhrgebied is veel te beleven en te bezoeken. Het Ruhrgebied is dan ook uitermate geschikt om een weekend te bezoeken met de auto. Gladbeck kent een aantal verschillende hotels, waaronder het bij Nederlanders bekende van der Valk hotel. Het van der Valk hotel Gladbeck ligt in het centrum en binnen de milieuzone van Gladbeck. Wanneer je het Ruhrgebied wilt bezoeken is het van der Valk hotel een goede optie om in te verblijven. Echter is het waterslot van Gladbeck een aanrader om te bezoeken. Verder is de omgeving van Gladbeck boordevol natuur en kunt u heerlijk tot rust komen.

 

Parkeren in Gladbeck

Gladbeck heeft maar een beperkt aantal parkeerplaatsen in en rondom het centrum. Alle parkeermogelijkheden staan aangegeven in onderstaande kaart.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart