Milieusticker Gladbeck


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Gladbeck

Samen met een aantal andere steden vormt Gladbeck het Ruhrgebied. De umweltzone van Gladbeck is sinds 1 oktober 2008 actief. Het Ruhrgebied is het grootste milieugebied van Duitsland. Wanneer je deze zone betreedt heb je een groene sticker, ook wel umweltplakette genoemd, nodig. Wanneer je niet in het bezit bent van deze sticker riskeer je een boete van €80.

Voorkom een boete en bestel een groene milieusticker. Een sticker kost €12.50 en is de hele levensduur van je auto geldig. De sticker wordt binnen 24 uur verzonden, bestel je hem voor 17:00 uur? Dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden.

Meer informatie over de vignetten voor Duitsland kan je vinden op deze website.

 

Milieuzone van Gladbeck

De umweltzone van Gladbeck is aangegeven op de kaart. Je kan op deze kaart precies zien waar de huidige zone ligt. Wanneer je deze zone binnenrijdt is een sticker op je voorruit verplicht. De zone van Gladbeck behoort tot de zone van het Ruhrgebiet. Het noorden van de stad ligt buiten deze zone, alles ten noorden van de Konrad-Adenauer-Allee, de Sandstraße en de Hegestraße vallen namelijk buiten de zone.

 

 

Bezienswaardigheden in Gladbeck

milieusticker gladbeck In en rondom het Ruhrgebied is veel te beleven en te bezoeken. Het Ruhrgebied is dan ook uitermate geschikt om een weekend te bezoeken met de auto. Gladbeck kent een aantal verschillende hotels, waaronder het bij Nederlanders bekende van der Valk hotel. Het van der Valk hotel Gladbeck ligt in het centrum en binnen de milieuzone van Gladbeck. Wanneer je het Ruhrgebied wilt bezoeken is het van der Valk hotel een goede optie om in te verblijven. Echter is het waterslot van Gladbeck een aanrader om te bezoeken. Verder is de omgeving van Gladbeck boordevol natuur en kunt u heerlijk tot rust komen.

 

Parkeren in Gladbeck

Gladbeck heeft maar een beperkt aantal parkeerplaatsen in en rondom het centrum. Alle parkeermogelijkheden staan aangegeven in onderstaande kaart.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart