Milieusticker Heidelberg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je binnenkort met de auto naar Duistland? Wees je er dan van bewust dat er in Duitse steden een zogeheten Umwelt zone is geintroduceerd. Ook heb je een milieusticker voor diverse stadcentra in Duitsland, waaronder Heidelberg nodig. Heidelberg kent sinds 1 januari 2010 een milieuzone. Voor het betreden van een Umweltzone heb je een groene Umweltplakette (milieusticker) nodig. Een milieuvignet is het bewijs dat je auto schoon genoeg is om de milieuzone te betreden. Te vervuilende auto’s hebben vaak geen recht op een milieuvignet en kunnen dus niet een milieu zone betreden. Het gaat hierbij vooral om benzineauto’s van voor 1993 en dieselauto’s van voor 2006. Dit is om het fijnstofgehalte in stedenlijke gebieden binnen de perken te houden.

De Umweltplakette online bestellen? Dat kan al makkelijk en snel via onze website. De Umweltplakette wordt dan binnen 24 uur per post verstuurd. Bestel je voor 17:00 uur? Dan wordt jouw Umweltplakette nog dezelfde dag verstuurd! De sticker is gekoppeld aan het kenteken van je auto, deze gaat dus net zo lang mee als de levensduur van je auto.

 

Milieusticker Heidelberg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Heidelberg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Heidelberg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Heidelberg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Heidelberg


De milieuzone van Heidelberg is gemarkeerd in de bovenstaande interactieve map. Je kan hier precies zien waar de actuele zone zich bevindt. De milieu zone van Heidelberg omvat de wijken Handschuhsheim, Neuenheim, Bergheim, Altstad (zonder de Stadtwald), Weststadt (tot de Czernyring), Süd-stadt en Rohrbach tot het bedrijventerrein Rohrbach-Süd. Je hebt overigens op de Duitse autobahn geen sticker nodig.

Als je met de auto naar Heidelberg wil om te winkelen, kasteel Heidelberg of wil genieten aan het water, dan is het noodzakelijk om een groene Umweltplakette te hebben. Ook wanneer je het Duitse plaatsje Heilbronn wilt bezoeken is een milieusticker verplicht.

Welke Milieusticker Verplicht in Heidelberg?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Heidelberg in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Heidelberg

kasteel heidelbergHeidelberg staat bekend om Schloss Heidelberg (slot Heidelberg). Het is een van de beroemdste ruïnes in de stad en staat als symbool voor de stad, tevens is het een van de belangrijkste gebouwen van de Duitse renaissance. Slot Heidelberg trekt elk jaar enkele miljoenen bezoekers en is de moeite waard om te bezoeken. Het kasteel is adembenemend groot en kijkt uit over de zowel oude als nieuwe moderne stadsgedeeltes van Heidelberg. Het kasteel is het summum van de Duitse romantiek met het klimop overwoekerde majesteitelijke decor van de kasteelruïne wat het park en het kasteel een magistraal en haast sprookjesachtig aan doet voelen.

Toch liever naar een andere stad in Duitsland zoals Mannheim? Dat kan met jouw milieusticker. Lees hier alles over de milieuzone Mannheim.

 

Parkeren in Heidelberg

In Heidelberg is er een ruime keuze aan goedkope parkeerplekken. Je kan in Heidelberg parkeren in het gebied rondom de Altstadt en in verschillende blauwe zones en parkeergarages. In het gebied rondom de Altstadt kan je parkeren van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 14:00 uur met een parkeerduur van maximaal een half uur tot 2 uur. Het parkeertarief in het gebied rondom de oude binnenstad is €0.50 per 20 minuten en €1.50 per uur.

Ook zijn er verschillende blauwe zones waar je met een blauwe parkeerschijf maximaal 2 uur kan parkeren. De blauwe zones bevinden zich buiten het centrumgebied en buiten de oude binnenstad. Tevens zijn er verschillende parkeergarages in het centrum van Heidelberg. De dagtarieven verschillen van €12 tot €16 met een uurtarief van €1.50.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND