Milieusticker Heilbronn – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Wanneer je op vakantie naar Duitsland gaat is het verstandig om alvast een milieuvignet aan te schaffen. De milieuzone van Heilbronn in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is sinds 1 januari 2009 ingevoerd. De zone is het gedeelte van de stad waar een milieusticker verplicht is. De sticker dient op de voorruit van je auto geplakt te zitten wanneer je het milieugebied van Heilbronn binnenrijdt. Beschik je niet over een groene umweltplakette, maar rij je wel een van de umweltzones binnen? Dan riskeer je een boete van maar liefst €80! Op

Zorg ervoor dat je geen boete krijgt en koop een groene umweltplakette hier. De sticker is te bestellen via het aanvraagformulier en kost €12.50. De sticker is gedurende de hele levensduur van je auto geldig. Het wordt altijd binnen 24 uur verzonden, heb je de sticker voor 17:00 besteld? Dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd.

Ga je naar een andere stad, zoals de Umweltzone Ilsfeld? je hebt een umweltplakette voor deze Duitse umweltzone nodig.

 

Milieusticker Heilbronn Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Heilbronn

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Heilbronn binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Heilbronn bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Heilbronn

Op de interactieve kaart staat de zone van Heilbronn aangegeven. Hierop kan je zien dat het milieugebied van Heilbronn niet een aaneengesloten zone. Dit in tegenstelling tot alle andere milieuzones in Duitsland. De umweltzone is duidelijk met verkeersborden aangegeven, je kan dus precies zien wanner je zo’n zone binnenrijdt. Echter zijn er wel een aantal uitzonderingen. Aan de linkeroever behoren de Neckartalstrasse en aan de rechterover de Havenstrasse niet tot de zone. Ook de drie bruggen die deze wegen aan elkaar verbinden vallen er niet onder.

Welke Milieusticker Verplicht in Heilbronn?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Heilbronn in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Heilbronn

milieusticker heilbronnHet centrum van Heilbronn heeft een aantal musea en bezienswaardigheden. Wanneer je van kunst en cultuur houdt kan je onder andere de kunsthal Vogelmann of museum Deutschof bezoeken. Ook is er middenin het centrum een park met het bollwerksturm, hier kan je heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur.

Toch liever naar een andere Duitse stad zoals de milieuzone Heidelberg? Doen! Heidelberg is namelijk een ontzettend gezellige Duitse universiteitsstad.

 

Parkeren in Heilbronn

Heilbronn heeft een aantal parkeermogelijkheden waaronder verschillende parkeergarages en –terreinen. Op onderstaande kaart hebben we alle parkeermogelijkheden in Heilbronn op een rijtje gezet. Je kan precies zien waar je de auto kan parkeren wanneer je deze mooie stad gaat bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND