Milieusticker Herrenberg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Het milieugebied van Herrenberg is sinds 1 januari 2009 ingevoerd. Sinds deze invoering is het verplicht om een ronde groene milieusticker op je voorruit te hebben. Je kan de sticker bestellen via het aanvraagformulier en kost €12.50. De groene plakette is voor de hele levensduur van je auto geldig en is niet alleen geldig in de milieuzone Herrenberg. Het vignet is namelijk in alle Duitse steden geldig. Meer weten over de Duitse steden die zo’n zone hebben?

Rij je toch het gebied binnen, maar heb je geen groene sticker? Dan riskeer je een boete van maar liefst €80! Voorkom een boete en bestel jouw ronde groene umweltplakette vandaag nog. Vandaag besteld is binnen 24 uur verzonden, wanneer je hem voor 17:00 uur besteld wordt hij dezelfde dag nog verstuurd! Een kaart van de milieuzones in Duitsland vind je hier.

 

Milieusticker Herrenberg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Herrenberg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Herrenberg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Herrenberg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Herrenberg

Herrenberg heeft een van de kleinste milieuzones van Duitsland. De zone omvat het centrum en een deel van de woonwijken in Herrenberg. Hij omvat de gehele bebouwde kom, maar niet de twee bedrijventerreinen ten Noorden van de stad. Wanneer je over de snelwegen B14 of B28 rijdt dien je ook over een groene sticker te beschikken, want deze wegen liggen binnen de zone. Op onderstaande kaart kan je het exacte en actuele milieugebied bekijken.

Wist je trouwens dat je maar één milieusticker nodig hebt voor heel Duitsland? Zo kun je bijvoorbeeld met jouw milieusticker ook naar de milieu zone van Leonberg-Hemmingen.

Welke Milieusticker Verplicht in Herrenberg?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Herrenberg in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Herrenberg

milieuzone hertenbergHerrenberg is een kleine stad gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg. De stad heeft een rijke historie met veel mooie oude gebouwen. In het centrum zijn een aantal bezienswaardigheden waaronder de Marktplaats, de kerk van Herrenberg en de Pulverturm. De Pulverturn Herrenberg is een bijzondere bezienswaardigheid. Dit is namelijk een grote muur op de berg net ten noorden van het stadcentrum. Wanneer je deze berg bewandeld heb je een super mooi uitzicht over de stad zelf. Ook is de oude binnenstad zeker de moeite waard om te bezoeken.

Fan van Herrenberg? Hoogstwaarschijnlijk vind je Tübingen ook mooi. Lees hier alles over de bezienswaardigheden in de stad en over de Umwelt zone Tubingen.

 

 

Parkeren in Herrenberg

Herrenberg heeft meer dan genoeg parkeermogelijkheden in en rondom het centrum. Op onderstaande kaart kan je alle parkeergarages en –terreinen vinden waar je je auto kan parkeren als je Herrenberg gaat bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND