Milieusticker Leonberg-Hemmingen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Leonberg-Hemmingen heeft net als vele andere Duitse steden een milieuzone. De zone van Leonberg-Hemmingen is sinds 2 december 2013 van kracht. Sinds die datum is het verplicht om in het bezit te zijn van een groene ronde umweltplakette. Deze umweltplakette wordt ook wel een milieusticker genoemd. De sticker moet op de voorruit van je auto geplakt zitten wanneer je de zone van Leonberg-Hemmingen binnenrijdt. De reden voor de invoering van de zone is om de luchtkwaliteit van Duitse steden te verbeteren.

Wanneer je niet in het bezit bent van zo’n groene plakette riskeer je een boete van €80. Voorkom een boete en koop een ronde plakette voor €12.50.  Het wordt binnen 24 uur verstuurd, maar bestel je hem voor 17:00 uur? Dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd. Kijk hier voor meer informatie over de milieu zone in Duitsland.

 

Milieusticker Leonberg Hemmingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Leonberg-Hemmingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor L-hemmingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Leonberg Hemmingen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Leonberg-Hemmingen

Het milieugebied van Leonberg-Hemmingen omvat verschillende dorpen. Tot deze dorpen behoren Leonberg, Gerlingen, Ditzingen, Korntal-Münchingen, Schieberdingen en Hemmingen. Let er wel op dat de zone van Stuttgart en de milieuzone Ludwigsburg ten zuiden van Leonberg-Hemmingen bijna direct aan de zone van Leonberg-Hemmingen grenzen. Er zijn in deze zone wel een aantal uitzonderingen, er is op de snelwegen A8 en A81 heb je geen milieusticker nodig.

Welke Milieusticker Verplicht in L-Heimmingen?

Met ingang van 2 december 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker L-Heimmingen in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Leonberg-Hemmingen

milieusticker leonberg-hemmingenLeonberg en de andere dropen eromheen hebben een aantal bezienswaardigheden die de zeker de moeite zijn om te bezichtigen. Leonberg heeft in het centrum Slot Leonberg, wat naast het stadsmuseum zit. Ditzingen heeft een stadsmuseum en het dorp ernaast, Korntal-Münchingen kent als bezienswaardigheid de Kaiserstein. Ga je liever naar Hemmingen? Dan kan je daar de burcht van Hemmingen bezoeken, wat naast een supermooi park ligt, of misschien wel het kasteel van Hemmingen, wat in et centrum van de stad zelf ligt.

Vind je Leonberg Hemmingen mooi? Grote kans dat je dan ook warm wordt van het Duitse Herrenberg. Meer weten? Lees hier alles over de stad, bezienswaardigheden, en het milieugebied Herrenberg.

 

Parkeren in Leonberg-Hemmingen

De dorpen in de zone van Leonberg-Hemmingen hebben een beperkt aantal parkeermogelijkheden. Zoals parkeergarages en parkeerterreinen. We hebben alle parkeerplaatsen in de milieuzone van Leonberg-Hemmingen voor je op een rijtje gezet. Op de kaart kan je alle parkeerplaatsen van Leonberg-Hemmingen zien.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND