Milieusticker Karlsruhe


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Karlsruhe

Sinds de invoering van de milieuzone van Karlsruhe is een groene sticker verplicht. Een dergelijke stad inrijden kan dus alleen met een sticker. De zone is ingevoerd op 1 januari 2009 en omvat de gehele stad. De sticker moet op de voorruit van je auto zitten. Wanneer je niet over de sticker beschikt, maar toch de zone binnenrijdt riskeer je een boete van maar liefst €80.

Voorkom een boete en vraag een groene umweltplakette aan. De kosten van de sticker bedragen €12.50 en hij is de hele levensduur van je auto geldig. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden, maar bestel je hem voor 17:00 uur? Dan wordt de sticker nog dezelfde dag verstuurd.

Voor meer informatie over de zones van Duitsland en over de plakettes kijk je op https://duitsemilieusticker.nl/.

 

Milieuzone van Karlsruhe

De umweltzone van Karlsruhe omvat het gehele centrum. De zone is aangegeven op de onderstaande kaart. Hierop kan je de grenzen van het gebied zien waar een sticker verplicht is. De zone staat aangegeven met verkeersborden, echter valt de snelweg B65 ten zuiden van de stad buiten de zone. Ook valt de het centraal station van Karlsruhe (Karlsruhe Hauptbahnhof) buiten de zone. Hier heb je dus geen sticker nodig.

 

Bezienswaardigheden in Karlsruhe

milieuzone karlsruheKarlsruhe is een grote stad met heel veel bezienswaardigheden en dingen om te beleven. We hebben een aantal leuke bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. De eerste bezienswaardigheid is de dierentuin. De Dierentuin ligt in het centrum van Karlsruhe en is makkelijk te bereiken met de auto. De tweede bezienswaardigheid is het paleis van Karlsruhe. Dit indrukwekkende paleis is adembenemend en zeker de moeite om te bezoeken. Bij het paleis is ook nog een kasteel en een burcht aanwezig.

 

 

Parkeren in Karlsruhe

In Karlsruhe zijn vele parkeermogelijkheden te vinden. De parkeermogelijkheden zijn onder andere verschillende parkeerplaatsen in de parkeergarages en op parkeerterreinen in en rondom het centrum. Op onderstaande kaart kan je precies zien waar je de auto kan parkeren wanneer je Karlsruhe gaat bezoeken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart