Milieusticker Krefeld – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ga je met de auto naar een Duitse stad, dan heb je een vignet nodig. De milieuzone van Krefeld is sinds 1 januari 2011 actief. De Umweltzone is alleen te betreden wanneer je een groene sticker op je voorruit hebt. Deze zone is verbonden met een rijverbod en is dus alleen toegankelijk als je in het bezit bent van een groene Umweltplakette. Wanneer je deze zone binnenrijdt zonder geldige groene milieusticker dan riskeer je een boete van €80. Het milieugebied van Krefeld is niet het enige van zijn soort. In Duitsland zijn veel meer van zulke zones waar een milieuzone sticker Duitsland verplicht is.

Je kan al een milieusticker kopen voor €12.50. De sticker gaat heel de levensduur van je auto mee en is overal in Duitsland geldig. De sticker wordt binnen 24 uur verstuurd en voor 17:00 uur besteld, dan wordt de sticker nog dezelfde dag verzonden.

 

Milieusticker Krefeld Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Krefeld

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Krefeld binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Krefeld bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Krefeld


In bovenstaande interactieve map kan je zien waar de Umweltzone van Krefeld zich bevindt. De zone geldt in de gehele stad, inclusief de historische binnenstad en de buitenwijken van Krefeld. Alle auto’s zijn verplicht om een groene plakette op hun voorruit te hebben wanneer ze deze zone betreden. Het milieugebied is permanent en is altijd geldig. De snelweg A57 in Duitsland ligt buiten de zone van Krefeld. Je kan over de A57 rijden zonder dat je hier een sticker voor nodig hebt. Echter ligt de snelweg B9 wel binnen de zone. Wanneer je over de B9 door Krefeld rijdt is een groene Umweltplakette wel verplicht.

Krefeld ligt vlakbij de Umweltzone van het Ruhrgebied. Ben je van plan hier ook naar toe te gaan, dan heb je zeker een milieusticker nodig. Het gehele Ruhrgebied is namelijk een grote milieuzone. Meer over de Umweltzone van het Ruhrgebied vind je hier.

Welke Milieusticker Verplicht in Krefeld?

Met ingang van 1 juli 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Krefeld in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Krefeld

Burcht krefeldDe dierentuin van Krefeld en het museum Burg Linn zijn de mooiste bezienswaardigheden van Krefeld. De dierentuin is erg uitgebreid en leuk om een dagje te bezoeken. Het museum Burg Linn is een groot burcht die uitkijkt over de stad Linn nabij Krefeld. Op deze mooie plek worden jaarmarkten georganiseerd. De burgt ziet er van de buitenkant uit als een magisch kasteel en bevindt zich in de magische omgeving van Linn en omstreken. Het uitzicht vanaf de hoge toren is adembenemend en dan kijk je uit op het natuurgebied en op de plaats Linn. Parkeren is gratis met een parkeerschijf.

Je kan een ‘verbundkarte’ kopen wat voor een volwassene 7 euro kost en voor scholieren/studenten 3 euro. Dan heb je toegang tot 4 musea:

– De burcht en het jachtslot

– Museum Burg Linn

– Het Niederrheinmuseum (archeologisch)

– Duitse textielmuseum

 

Wil je meer burchten zien in Duitsland? Bezoek dan de stad Monchengladbach. Hier vind je diverse kastelen en burchten.

Parkeren in Krefeld


Krefeld biedt een ruim aanbod aan parkeerplaatsen en parkeergarages. Ook kan je hier parkeren langs de weg en in het schilgebied rondom het stadscentrum van Krefeld. Op bovenstaande interactieve map vindt je de parkeertarieven bij de verschillende parkeergarages en parkeerplaatsen. Ook vindt je hier waar je kan parkeren langs de straat en de desbetreffende tarieven.

De tarieven voor de parkeergarages zijn gemiddeld en bedragen maximaal €2 per uur en een maximaal dagtarief van €20. De openingstijden van de parkeergarages verschillen per parkeergarage. De openingstijden zijn veelal 24/7, maar er zijn ook enkele parkeergarages en parkeerterreinen die van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 16:00. Ook kan je op verschillende parkeerplaatsen gratis parkeren, echter zijn deze parkeerplekken ver van het centrum verwijderd en ben je afhankelijk van het openbaar vervoer om in het stadscentrum te komen. Parkeren langs de straat in en rondom van het centrum van Krefeld kost maximaal €1 per 30 minuten met een maximale parkeerduur van 2 uur, betaald parkeren geldt hier van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 16:00 uur. Een voordeel van de parkeergarages en de parkeerplaatsen aan de straat is dat deze dicht bij het centrum zijn en dat het uurtarief beste meevalt als je het vergelijkt met de uurtarieven voor parkeren in andere Duitse steden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND