Milieusticker Ruhrgebied – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Sinds 1 januari 2012 bestaat er in het Ruhrgebied één grote milieuzone waarin je verplicht een milieusticker nodig hebt bij het betreden van de zone. Het Ruhrgebied is de grootste zone in Duitsland en bestaat uit meerdere gemeenten. Voor meer algemene informatie en het bestellen van een umweltplakette kan je bij ons terecht.

Betreedt je de umweltzones zonder groen vignet? Dan riskeer je een boete van €80. Voorkom een boete en bestel een milieusticker voor maar €12.50. De milieu sticker wordt altijd binnen 24 uur per post verzonden en voor 17:00 besteld is dezelfde dag nog verstuurd. Het aanvragen van een sticker kost €12.50 en duurt een paar minuten om aan te vragen.

Het vignet is overigens geldig in alle Duitse milieuzones, zo ook in bijvoorbeeld de umweltzone van Krefeld. Je hoeft dus maar een enkele sticker te kopen voor Duitsland.

Milieusticker voor het Ruhrgebied Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor het Ruhrgebied binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor het Ruhrgebied bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van het Ruhrgebied

De Umweltzone van het Ruhrgebied omvat 13 gemeenten. De volgende gemeenten vallen onder het Ruhrgebied: Bochum, Bottrop, Castrop-Rauxel, Dortmund, Duisburg, Essen, Gelsenkirchen, Gladbeck, Herne, Herten, Mülheim, Oberhausen en Recklinghausen.

Welke Milieusticker Verplicht in Ruhrgebied?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Ruhrgebied in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in het Ruhrgebied

ruhrgebiet altstadtHet Ruhrgebied bestaat uit vele Duitse steden, maar de meest populaire bezienswaardigheden en attracties van het Ruhrgebied zijn het Legoland Discovery Centre Oberhausen, het idyllische Nordsternpark in Gelsenkirchen en het natuurparadijs rond Ruhrdal waar je een rond kan varen in een boot en kan genieten van het natuurparadijs.

Het Legoland Discovery Centre in Oberhausen kent vele attracties. Je kan een tour door de legofabriek nemen en zien hoe lego gemaakt wordt. Ook kan je miniland bekijken, een stad die nagebouwd is met bekende Duitse gebouwen, je kan zelf met lego bouwen en testen en je kan samen met een professionele modelbouwer iets maken van lego.

Het Nordsternpark is een idyllisch park waar je lekker tot rust kan komen en kan genieten van de Duitse natuur. Vroeger was het park een mijn, maar die is in 1993 gesloten, sindsdien is het een park. Vlakbij het park is een amfitheater waar muziek, festivals en andere culturele evenementen gedurende de zomer en wintertijd plaats vinden, waaronder het jaarlijkse Rock Hard festival.

Het Ruhrdal in Mülheim is een groene oase in het Ruhrgebied, je kan hier genieten van verschillende fietsroutes, roeien of zelfs een rondvaart maken. Tevens zijn er nog veel meer leuke uitstapjes te maken in het Ruhrdal en kan je daar genieten van de adembenemende natuur.

 

Parkeren in het Ruhrgebied

Het Ruhrgebied is een groot gebied en omvat 13 gemeenten in Duitsland. Er is dus altijd voldoende plek om te parkeren. Voor meer informatie over het parkeren en per aparte milieu zone die binnen het Ruhrgebied ligt kan je klikken op de plaatsnaam van de desbetreffende Umweltzone. Per stad staan de parkeermogelijkheden beschreven:

 

Bochum

Parkeren in het centrum van Bochum:

Maandag t/m vrijdag van 08:00-18:00, zaterdags van 08:00-14:00

Parkeertarief stadshart bedraagt €0.35 per 15 minuten en €1.40 per uur

Op zon- en feestdagen is parkeren vrij

 

Parkeren in het schilgebied van Bochum:

In het schilgebied ronde de binnenstad geldt een tarief van €0.35 per 20 minuten en in het tweede geschilgebied een tarief van €0.35 per 30 minuten

 

Parkeergarages in Bochum:

Het centrum van Bochum heeft een ruime keuze aan parkeergarages. De tarieven zijn zeer redelijk, namelijk €0.50 tot €1.10 per uur met een maximaal dagtarief van €8.00

 

Bottrop

Je kan in de umweltzone van Bottrop al parkeren vanaf €10 per dag. Hou er echter wel rekening mee dat niet alle parkeergarages 24/7 geopend zijn en dat de tarieven per parkeergarage of parkeerplaats in het centrum of schilgebied kunnen verschillen.

 

Castrop-Rauxel

Castrop-Rauxel biedt een aantal parkeerplaatsen in het centrum en in het schilgebied, maar ook in parkeergarages. Je kan in de milieu zone van Castrop-Rauxel al parkeren vanaf €5 per dag, hou er wel rekening mee dat niet alle parkeergarages altijd geopend zijn en dat de tarieven verschillen.

 

Dortmund

Parkeren in het centrum van Dortmund:

Betaald parkeren in het Centrum van Dortmund is onbeperkt, het tarief op straat is €1.50 per uur en een maximaal dagtarief is niet van toepassing. Op parkeerterreinen betaal je €2 per uur met een maximaal dagtarief van €12. Goedkoop parkeren in milieuzone Dortmund kan bij de parkeerplaats Hauptbahnhof-Nord. Deze parkeerplaats heeft een tarief van €1 per uur met een maximaal tarief van €2.50 per dag.

 

Parkeergarages in Dortmund:

Het centrum van Bochum heeft een ruime keuze aan parkeergarages. De tarieven zijn zeer redelijk, namelijk zo’n €2 per uur met een maximaal dagtarief van €15

 

Duisburg

Parkeren in het centrum van Duisburg:

In het centrum van Duisburg kan je parkeren van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 14:00 uur. Het parkeertarief in het centrum van Duisburg is voor het eerste uur €0.50, 2e uur €1, alle opvolgende uren €1.50. Er geldt geen maximaal tarief. Echter zijn er een aantal uitzonderingen. In het gebied van Neudorf-Nord geldt een tarief van €1 per uur en in overige gebieden van Duisburg geldt een tarief van €0.50 per uur.

 

Parkeergarages in Duisburg:

Duisburg biedt een grote capaciteit aan parkeergarages, waarvan de meeste 24/7 geopend zijn. Het uurtarief in de parkeergarages bedraagt €1.50 met een maximaal dagtarief van €12

 

Essen

Parkeren in het centrum van Essen:

Maandag t/m zaterdag van 10:00-20:00 met een maximale parkeerduur van 1.5 uur

Parkeertarief stadshart bedraagt €0.70 voor de eerste 30 minuten, daarna €0.50 per kwartier

 

Parkeren in het schilgebied van gemeente Essen:

In het schilgebied rond het kerngebied van Essen is er betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur met een maximale parkeerduur van 2 uur. De parkeertarieven zijn €0.10 voor het eerste kwartier en €0.20 voor de daaropvolgende 15 minuten.

 

Parkeergarages in Essen:

Het centrum van Bochum heeft een ruime keuze aan parkeergarages. De tarieven zijn zeer redelijk, namelijk €1.10 tot €1.80 per uur met een maximaal dagtarief van €8.00

 

Gelsenkirchen

Je kan in Gelsenkirchen al parkeren vanaf €12 per dag. Hou er echter wel rekening mee dat niet alle parkeergarages 24/7 geopend zijn en dat de tarieven per parkeergarage of parkeerplaats in het centrum of schilgebied kunnen verschillen.

 

Gladbeck

Gladbeck en omstreken biedt een aantal parkeerplaatsen in het centrum en in het schilgebied, maar ook in parkeergarages. Je kan in Gladbeck al parkeren vanaf €5 per dag, hou er wel rekening mee dat niet alle parkeergarages altijd geopend zijn en dat de tarieven verschillen.

 

Herne

In de gemeente Herne zijn er voldoende parkeerplekken te vinden. Hou er echter wel rekening mee dat niet overal de parkeertarieven hetzelfde zijn en dat er niet altijd overal gratis of betaald parkeren is. Wel zijn er een aantal parkeergarages waar je de auto kan parkeren wanneer je Herne bezoekt.

 

Herten

Je kan in de stad herten al parkeren vanaf €8 per dag. Hou er echter wel rekening mee dat niet alle parkeergarages 24/7 geopend zijn en dat de tarieven per parkeergarage of parkeerplaats in het centrum of schilgebied kunnen verschillen.

 

Mülheim

Mühlheim biedt een aantal parkeerplaatsen in het centrum en in het schilgebied, maar ook in parkeergarages. Je kan in Mühlheim al parkeren vanaf €8 per dag, hou er wel rekening mee dat niet alle parkeergarages altijd geopend zijn en dat de tarieven verschillen.

 

Oberhausen

Parkeren in het centrum van Oberhausen:

In de Altstadt van Oberhausen zijn veel goede en goedkope parkeermogelijkheden op diverse parkeerterreinen. Het parkeertarief bedraagt €0.50 per uur

 

Parkeergarage in Oberhausen:

Het centrum van oberhausen heeft een ruime keuze aan parkeergarages. De tarieven zijn zeer redelijk, namelijk €1 per uur. Let op! Niet alle parkeergarages zijn 24/7 geopend.

 

Recklinghausen

Recklinghausen biedt een aantal parkeerplaatsen in het centrum en in het schilgebied, maar ook in parkeergarages. Je kan in Recklinghausen al parkeren vanaf €10 per dag, hou er wel rekening mee dat niet alle parkeergarages altijd geopend zijn en dat de tarieven verschillen.

 

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND