Milieusticker Mönchengladbach – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieuzone van Mönchengladbach is sinds 1 januari 2013 actief. Wanneer je het gedeelte van de stad wat zich in de Duitse umwelt zone bevindt wil betreden met de auto moet je beschikken over een milieusticker. Het is dan verplicht om deze plakette op de voorruit van je auto te hebben. Echter is deze stad niet de enige met zo’n zone, in Duitsland zijn veel steden  waarbij zo’n vignet verplicht is. Meer informatie hierover vindt je op de website over de milieuzone en milieusticker Duitsland.

Ga je toch liever naar een andere stad in Duitsland zoals bijvoorbeeld Neuss? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van alle zones in Duitse steden.

Wanneer je de zone betreedt, maar niet in het bezit bent van een groene plakette riskeer je een boete van maar liefst €80. Voorkom een boete en koop een milieusticker voor slechts €12.50. De sticker wordt binnen 24 uur verzonden, voor 17:00 besteld op werkdagen? Dan wordt hij zelfs dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieusticker Mönchengladbach Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mönchengladbach

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mönchengladbach binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Mönchengladbach bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Mönchengladbach

Om verwarring te voorkomen over de milieuzone van Mönchengladbach hebben wij de zone aangegeven op onderstaande kaart. Op deze kaart kan je een gedetailleerde weergave van de actuele zone vinden. Het milieugebied omvat de hele binnenstad en het overgrote deel van de buitenwijken van de stad. Er zijn in deze stad geen uitzonderingen binnen de zone. Wel is het zo dat de snelweg A61 net buiten de zone ligt, hierdoor is er op deze weg geen milieusticker verplicht.

Welke Milieusticker Verplicht in Mönchengladbach ?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Mönchengladbach in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Mönchengladbach

milieusticker monchengladbachMönchengladbach heeft verschillende kastelen en burchten in de stad en omgeving. Slot Dyck is een slot gelegen ten oosten van de stad en is omringt door een natuurpark. Dit slot is zeker de moeite waard om te bezoeken, hier kan je heerlijk tot rust komen en de drukte van de stad ontlopen. Slot Rheydt ligt net ten noorden van slot Dyck en ligt is net als slot Dyck omringt door een natuurgebied. Tevens vindt je in het centrum van de stad de lekkerste restaurants, een aantal winkels en kan je heerlijk een drankje doen op het terras.

Meer burchten bezoeken? Deze vind je in de milieuzone van Krefeld! Deze Duitse stad ligt relatief dichtbij Mönchengladbach en is daardoor makkelijk te bezoeken met de auto.

 

Parkeren in Mönchengladbach

Wanneer je de stad met de auto gaat bezoeken hoef je je niet druk te maken over de parkeermogelijkheden. Deze biedt het centrum van Mönchengladbach genoeg. In het centrum van Mönchengladbach zijn voldoende parkeerplaatsen, parkeergarages en parkeerterreinen te vinden. Op onderstaande kaart vindt je een overzicht met alle parkeermogelijkheden in de stad.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND