Milieusticker Mönchengladbach


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Mönchengladbach

De milieuzone van Mönchengladbach is sinds 1 januari 2013 actief. Wanneer je het gedeelte van de stad wat zich in de zone bevindt wil betreden met de auto moet je beschikken over een milieusticker. Het is dan verplicht om deze plakette op de voorruit van je auto te hebben. Echter is deze stad niet de enige met zo’n zone, in Duitsland zijn veel steden waarbij zo’n vignet verplicht is. Meer informatie hierover vindt je op de website over de Duitse milieustickers en milieuzones.

Wanneer je de zone betreedt, maar niet in het bezit bent van een groene plakette riskeer je een boete van maar liefst €80. Voorkom een boete en koop een milieusticker voor slechts €12.50. De sticker wordt binnen 24 uur verzonden, voor 17:00 besteld op werkdagen? Dan wordt hij zelfs dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieuzone van Mönchengladbach

Om verwarring te voorkomen over de milieuzone van Mönchengladbach hebben wij de zone aangegeven op onderstaande kaart. Op deze kaart kan je een gedetailleerde weergave van de actuele zone vinden. Het milieugebied omvat de hele binnenstad en het overgrote deel van de buitenwijken van de stad. Er zijn in deze stad geen uitzonderingen binnen de zone. Wel is het zo dat de snelweg A61 net buiten de zone ligt, hierdoor is er op deze weg geen milieusticker verplicht.

 

Bezienswaardigheden in Mönchengladbach

milieusticker monchengladbachMönchengladbach heeft verschillende kastelen en burchten in de stad en omgeving. Slot Dyck is een slot gelegen ten oosten van de stad en is omringt door een natuurpark. Dit slot is zeker de moeite waard om te bezoeken, hier kan je heerlijk tot rust komen en de drukte van de stad ontlopen. Slot Rheydt ligt net ten noorden van slot Dyck en ligt is net als slot Dyck omringt door een natuurgebied. Tevens vindt je in het centrum van de stad de lekkerste restaurants, een aantal winkels en kan je heerlijk een drankje doen op het terras.

 

Parkeren in Mönchengladbach

Wanneer je de stad met de auto gaat bezoeken hoef je je niet druk te maken over de parkeermogelijkheden. Deze biedt het centrum van Mönchengladbach genoeg. In het centrum van Mönchengladbach zijn voldoende parkeerplaatsen, parkeergarages en parkeerterreinen te vinden. Op onderstaande kaart vindt je een overzicht met alle parkeermogelijkheden in de stad.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart