Milieusticker Limburg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

In het Duitse plaatsje Limburg an der Lahn, gelegen in de Duitse deelstaat Hessen is sinds 31 januari 2018 een milieuzone ingevoerd. Met de invoering van deze zone is een milieusticker verplicht. Deze moet op de voorruit van je auto geplakt zitten. In het Duits wordt deze sticker ook wel Umweltplakette of plakette genoemd. Meer informatie hierover vindt je via deze link. Ben je op zoek naar alle Duitse steden met een umweltzone, klik dan op de link.

De sticker is gedurende de hele levensduur van je auto geldig en kost slechts €12.50. Wanneer je niet in het bezit bent van een groene sticker is de kans groot dat je een boete van €80 krijgt. Voorkom een boete en vraag de groene plakette aan via het aanvraagformulier. Het aanvragen duurt enkele minuten en de sticker wordt altijd binnen 24 uur verstuurd. Wanneer je de sticker voor 17:00 uur besteld wordt hij dezelfde dag nog verstuurd. De milieusticker is tevens geldig in alle Duitse Umweltzones, zo ook in de ecozone van Marburg.

 

Milieusticker Limburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Limburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Limburg an der Lahn binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Limburg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Limburg an der Lahn

De gehele zone van Limburg kan je zien op de onderstaande kaart. Hier staat het actuele milieugebied aangegeven. Het gebied wordt begrensd door de snelweg A3, snelweg B8 en het spoor. Alleen in het zuiden heeft de zone niet een logische begrenzing. De reden hiervoor is dat de grens tussen Hessen en Rheinland-Pfalz hier ligt. Het milieugebied van Limburg is vrij groot en omvat behalve het stadscentrum ook de meeste woonwijken. Wanneer je op de snelweg A3 of snelweg B9 rijdt dien je niet in het bezit te zijn van een milieusticker.

Welke Milieusticker Verplicht in Limburg?

Met ingang van 31 januari 2018 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Limburg in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Limburg an der Lahn

milieuzone limburg an der lahnLimburg an der Lahn heeft vele bezienswaardigheden, waaronder de Dom van Limburg, heerlijkheid Runkel en Grafenschoss Diez. De Dom van Limburg is een kerk gelegen in het centrum van Limburg an der Lahn. Deze kerk is een prominent gebouw en kijkt uit over de gehele stad. De burcht van Runkel en Slot Diez liggen net buiten het centrum, maar zijn ook zeker het bezoeken waard.

Fan van oude kerken? Bezoek dan eens de Dom in Regensburg. Voor een bezoek aan deze prachtige oude kathedraal is een een milieusticker Regensburg overigens wel verplicht.

Parkeren in Limburg an der Lahn

In Limburg zijn vele parkeermogelijkheden te vinden. Op onderstaande kaart kan je alle parkeerplaatsen, waaronder parkeergarages en parkeerterreinen vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND