Milieusticker Marburg – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Ben je van plan om binnenkort met de auto naar Marburg te gaan? Houd dan rekening met de Duitse milieuzones. Het is namelijk verboden om binnen deze zones te rijden met auto’s die erg belastend zijn voor het milieu. Over het algemeen worden dieselauto’s van voor 2006 en benzineauto’s van voor 1993 geweerd in het stadscentrum. Door een groene milieusticker op jouw autovoorruit te plakken laat je zien dat jouw auto schoon genoeg is voor de Umweltzone. Doe je dit niet, dan kan je een boete van minimaal €80 riskeren. Klik hier voor alle milieuzones in Duitsland op de kaart.

Een Umweltplakette is gelukkig een eenmalige aankoop. Het kenteken van de auto wordt gekoppeld aan de sticker en blijft dan ook gedurende de levensduur van het voertuig geldig. Op het moment dat je een nieuwe auto koopt, zul je ook een nieuwe sticker aan moeten schaffen. De sticker van het oude voertuig gaat dan naar de nieuwe eigenaar.

Een Duitse plakette is overigens geldig in alle Duitse milieuzones, dus ook bijvoorbeeld in de Umwelt zone Siegen. Zo kun je met de sticker alle Duitse steden bezoeken zonder zorgen. Op onze website kun je al voor €12,50 een sticker aanschaffen. Bestel je deze voor 17:00 dan wordt de plakette de volgende dag al geleverd.

 

Milieusticker Marburg Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Marburg

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Marburg binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Marburg bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

Welke Milieusticker Verplicht in Marbrug?

Met ingang van 1 april 2016 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Marbrug in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

De milieuzone van Marburg

De milieuzone van Marburg omvat niet, in tegenstelling tot de meeste Duitse zones waaronder de milieuzone van Limburg, enkel het stadscentrum. De zone van Marburg omvat namelijk ook de nabijgelegen dorpen Marbach, Wehdra, en Ockershausen. Rijd je over de snelweg B3 dan heb je geen sticker nodig. Deze weg is namelijk vrijgesteld.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND