Milieusticker Frankfurt – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Frankfurt am main is een van de Duitse steden waar een Umweltzone is ingevoerd. Sinds Oktober 2008 geldt de regel dat enkel voertuigen met een Duitse milieusticker (Umweltplakette) in de stad Frankfurt mogen rijden. De milieuzone in Duitse steden is een initiatief van de overheid om de luchtvervuiling te verminderen. Wanneer je met de auto naar Frankfurt am main gaat, vergeet dan niet het groene vignet aan te schaffen. Rijd je toch een Umweltzone in zonder milieuvignet? Dan riskeer je een boete van €80,00.

Let op! Niet alle voertuigen komen in aanmerking voor een milieuvignet. Benzine auto’s van voor 1993 en diesel auto’s van voor 2006 worden over het algemeen als vervuilend gezien. Heb je jouw auto na de bovenstaande jaartallen aangeschaft? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een Umweltplakette.

Meer informatie over de umweltzone vind je op deze pagina.

 

Milieusticker Frankfurt Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Frankfurt

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Frankfurt binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Frankfurt bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone in Frankfurt

De milieuzone van de stad omvangt voornamelijk Frankfurt centrum. Dit is te zien in het gemarkeerde gebied op de bovenstaande kaart van Frankfurt. De zone valt tussen de snelwegen van de stad: A3, A5, en A661. Echter, de snelwegen zelf vallen buiten de zone, ook al doorkruizen ze deze wel. Wanneer je van de snelweg afgaat, heb je wel een sticker nodig. Je komt dan namelijk hoogstwaarschijnlijk wel in de milieuzone terecht. De milieuzone Frankfurt grens bijna direct aan de Umwelt zone Offenbach, let hier goed op wanneer je naar Duitsland rijdt.

treinstation frankfurt

De afgelopen tijd is er veel onduidelijkheid geweest over een eventueel rijverbod in Frankfurt. De milieuorganisatie Deutsche Umfelthilfe (DUH) heeft, in verband met de luchtkwaliteit, een rechtszaak aangespannen om zo een rijverbod te forceren. Het ziet ernaar uit dat Frankfurt met andere maatregelen de luchtkwaliteit zal verbeteren.

Ga je met de auto naar de beurs in Frankfurt (Messe Frankfurt), dan is het mogelijk om deze te bereiken zonder dat je een milieusticker aan hoeft te schaffen. Echter, een verkeerde afslag en je bevindt zich in de Umweltzone. Het is daarom verstandig om vooralsnog een Umweltplakette aan te schaffen, zodat je geen risico loopt. Een vignet koop je eenmalig en is daarna voor onbepaalde tijd geldig. Het milieuvignet is namelijk gekoppeld aan het nummerbord van jouw auto. Ben je van plan om een nieuwe auto te kopen? Dan heb je ook een nieuw groen vignet nodig. Meer weten over de umweltzone Duitsland klik dan op de link. Wil je direct een groene sticker aanvragen ga dan naar het aanvraagformulier.

Ga je met de auto naar het dichtbijgelegen Mainz? Vergeet dan niet een milieusticker Mainz aan te schaffen.

Welke Milieusticker Verplicht in Frankfurt?

Met ingang van 1 januari 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Frankfurt. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Parkeren in Frankfurt


Wil je jouw auto in Frankfurt parkeren? Wij beschrijven hier kort de verscheidene opties.

Op straat kan je betaalt parkeren in Frankfurt am main. Dit is van Maandag t/m Zaterdag van 09:00 tot 20:00. Na 20:00 en op Zondagen kan je dus gratis parkeren in Frankfurt. Binnen de tijden, betaal je €3,00 per uur, en mag je maximaal een uur parkeren.

In veel gevallen is het dus handiger om je auto in een parkeer garage neer te zetten. Over het algemeen liggen de uur tarieven tussen de €1,50 en €3,00. De onderstaande kaart geeft een overzicht weer van de parkeer garages in Frankfurt.

 

Beurs in Frankfurt

Messe Frankfurt is misschien wel de bekendste beurs in Duitsland. Jaarlijks worden hier vele beurzen gehouden onder verscheidene sectoren. De 130 vakbeurzen worden onderverdeeld in de volgende categorieën: Automotive, Consumentengoederen, Technisch, en Textiel.

Wil je parkeren bij de Messe Frankfurt? Dit kan in het Messeparkhaus Rebstock voor €11,00 per dag. Via een pendelbus word je naar de ingang van de beurs geleid.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND