Milieusticker Siegen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Evenals de meeste andere Duitse steden beschikt de plaats Siegen ook over een Umweltzone. De zone van Siegen is sinds 1 januari 2015 actief. Met de invoering van deze zone is ook verplicht om in het bezit te zijn van een milieusticker Siegen. Dit groene milieuvignet is in heel Duitsland geldig. Wanneer je de zone van Siegen binnenrijdt zonder in het bezit te zijn van het verplichte vignet, dan riskeer je een boete van €80. Bekijk hier een volledig overzicht met milieuzones.

Voorkom een boete van €80 en koop het officiële vignet voor slechts €12.50 inclusief verzending. De Duitse milieusticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden en is gedurende de hele levensduur van je auto geldig. Bovendien is de sticker geldig voor alle milieuzones in Duitsland, zo ook voor de Umweltzone Overath. Wanneer je de sticker op werkdagen voor 17:00 uur besteld, dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden.

Milieusticker Siegen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Siegen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Siegen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Siegen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Siegen

De Umweltzone van Siegen omvat het gehele stadscentrum. Ook de wegen B54 die meteen ten westen van het centrum ligt valt binnen deze zone. Ook vallen het centraal station en het grote bedrijventerrein die helemaal naar het noorden loopt binnen het milieugebied. De delen die binnen het gebied liggen bevinden zich in een dal, waardoor de uitlaatgassen van de auto’s moeilijk kunnen ontsnappen. Met de ingang van de milieuzone wil de Duitse plaats de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen. Op onderstaande kaart vind je de precieze ligging van de zone van Siegen.

Welke Milieusticker Verplicht in Siegen?

Met ingang van 1 januari 2015 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Siegen in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Siegen

milieusticker siegenSiegen en omstreken biedt een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Een van deze bezienswaardigheden is het Oberes Schloss. Dit is een oud kasteel gelegen in het centrum van de stad. Het slot licht vlak naast het stadhuis en vormt het hart van de stad. Rondom het kasteel is het kasteelpark te vinden. In dit park kan je genieten van de natuur en heerlijk tot rust komen en is gelegen in het midden van de stad. Ook kan je in het centrum verschillende museums vinden zoals het Actieve museum van Zuid westfalen.

Toch liever naar een andere stad in Duitsland? Ga dan eens naar Marburg naar de oudste universiteit van het land of naar een prachtige stadhuis. Let goed op! Ook voor deze stad heb je een milieusticker Marburg nodig.

Parkeren in Siegen

Siegen heeft vele parkeerplaatsen. Op onderstaande kaart kan je alle parkeermogelijkheden zoals parkeergarages en parkeerterreinen vinden. Hier kan je zien dat er rondom de grote wegen veel parkeerplaatsen zijn. Ook is er in het centrum een ruim aanbod van parkeermogelijkheden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND