Milieusticker Mühlacker – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Mühlacker is een Duitse stad gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. Het is dan ook verplicht om een milieusticker muhlacker te hebben binnen deze zone. Tevens is Mühlacker niet de enige Duitse stad met een milieuzone in de Duitse deelstaat. Ook zijn er in Duitsland nog veel meer van deze zones te vinden. Meer informatie over alle Duitse milieugebieden? Je vind hier meer informatie over de Umweltzone.

Wanneer je de zone van Mühlacker binnen wilt rijden met je auto dien je in het bezit te zijn van een ronde groene sticker. Deze sticker wordt ook wel een milieusticker (Duits: umweltplakette) genoemd. De plakette dient op de voorruit van je auto geplakt te zitten. Een plaketten is overigens geldig in alle zones in Duitsland, zo ook in de milieuzone Pfinztal. Ben je niet in het bezit van deze verplichte sticker? Dan riskeer je een boete van welgeteld €80! Voorkom een boete en koop een milieusticker. Je kan hem bestellen via het aanvraagformulier. De kosten hiervoor bedragen €12.50 incl. Verzending. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden, op werkdagen voor 17:00 uur besteld? Dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd.

 

Milieusticker Mühlacker Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Muhlacker

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mühlacker binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Mühlacker bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Mühlacker

Op de kaart kan je precies zien waar de huidige umweltzone van Mühlacker zich bevindt. Dit is het gedeelte van de stad die je enkel mag betreden met de auto wanneer je over een groene plakette beschikt. De zone van Mühlacker is vrij duidelijk en omvat alleen het centrum. Op de kaart staat aangegeven dat het centraal station (hauptbahnhof) en de snelweg buiten de zone vallen. Hier is dan ook een milieusticker niet verplicht.

Welke Milieusticker Verplicht in Mühlacker?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Mühlacker in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Mühlacker

milieuzone muhlackerMühlacker en omstreken kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Hou je van klimmen? Dan kan je je de hele dag uitleven bij Kletterwald Illingen (Klimbos Illingen). Ook kan je kennis maken met de natuur en het Waldenmuseum bezoeken. Ben je meer geïnteresseerd in geschiedenis? Dan is Burcht Löffelstelz zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wijnliefhebber? Ga dan eens naar de Umweltzone Ilsfeld. Hier vind je de Golter wijnmakerij waar je een rondleiding en een proeverij krijgt.

Parkeren in Mühlacker

Mühlacker heeft een ruim aanbod aan parkeermogelijkheden. In het centrum van de stad zijn tientallen parkeergarages te vinden, buiten het centrum zijn er een aantal parkeerterreinen. Op onderstaande kaart vindt je alle parkeerplaatsen in Mühlacker.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND