Milieusticker Mülheim – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Mülheim an der Ruhr, ofwel Mülheim heeft sinds 1 januari 2012 een milieuzone. Deze zone maakt uit van het grotere milieugebied van het Ruhrgebied. Het gebied van de zone omvat de gemeenten Bochum, Bottrop, Dortmund, Essen, Gelsenkirchen, Mülheim, Oberhausen, Recklinghausen, Castrop-Rauxel, Gladbeck, Herten en Herne. Meer informatie over deze, maar ook over alle andere milieuzones in Duitsland is te vinden op onze pagina over het vignet Duitsland. Ben je op zoek naar informatie over een andere stad in Duitsland? Bekijk de milieuzone kaart Duitsland .

Binnen deze groene zone is een groene milieusticker verplicht. Deze groene umweltplakette dient op de voorruit van je auto geplakt te zitten. Heb je geen sticker, maar rij je toch het milieugebied binnen? Dan is de kans groot dat je een boete van €80 krijgt! Voorkom een boete en bestel de milieusticker Mulheim. De kosten bedragen slechts €12.50 en het vignet is onbeperkt geldig. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verzonden, maar bestel je het groene vignet voor 17:00 uur? Dan wordt hij dezelfde dag nog verstuurd.

 

Milieusticker Mülheim Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Mulheim

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Mülheim binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Mulheim bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Mülheim

Op onderstaande kaart kan je de precieze umweltzone van Mülheim bekijken. De zone staat in en rondom de stad zelf duidelijk aangegeven met verkeersborden. Echter zijn er net als in alle andere milieuzones in Duitsland een aantal uitzonderingen. De Autobahnen zijn altijd vrij van het verplichte vignet. Rij je via de A40 Mülheim in en weer uit, zonder de snelweg zelf te verlaten? Dan heb je dus geen groene sticker nodig. De stad maakt deel uit van het Ruhrgebied. Het Ruhrgebied is een verzameling van diverse milieuzones waaronder de milieuzone van Herten.

Welke Milieusticker Verplicht in Mulheim?

Met ingang van 1 januari 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Mulheim in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Mülheim

milieusticker mulheim
Net buiten het centrum van de stad zijn een aantal bezienswaardigheden die erg populair zijn onder de toeristen die het Ruhrgebied bezoeken. De Kaiserberg is een oud landgoed aan de rand van de stad. Wanneer je de mooie oude Duitse architectuur wilt bekijken of wil genieten van de natuur (en door de beeldentuin wilt lopen) dan is de Kaiserberg zeker een aanrader. Een andere bezienswaardigheid is Kasteel Broich. Dit kasteel is het oudste bewaard gebleven verdedigingswerk uit de vroege middeleeuwen.

Wil je naast Mülheim ook nog naar een andere Duitse stad? Ga dan eens naar Recklinghausen. Deze Duitse stad heeft diverse bezienswaardigheden en een mooie dierentuin waar jaarlijks veel toeristen op af komen.

Parkeren in Mülheim

Wanneer je Mülheim wilt bezoeken met de auto heb je natuurlijk een parkeerplek nodig. Op onderstaande kaart vind je alle parkeermogelijkheden in en rondom de stad. Mülheim heeft een aantal parkeermogelijkheden zoals parkeerplaatsen en parkeergarages. Echter is het aantal parkeerplekken beperkt. Kijk van tevoren goed waar je de auto wil parkeren en wat de parkeertarieven zijn.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND