Milieusticker Münster – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De milieusticker voor Münster geeft je toestemming om de op 1 januari 2010 opgerichte zone in de stad Münster in te rijden met een auto. Binnen deze Umweltzone heb je een groene milieusticker nodig. Binnen deze zone zijn auto’s die erg belastend voor het milieu zijn verboden. Dit gaat voornamelijk over de dieselauto’s van voor 2006 en benzineauto’s van voor 1993. Als bewijs dat je auto schoon genoeg is om zo’n Duitse Umweltzone te betreden heb je een milieusticker (Umweltplakette) nodig. Op onze site kan je alle informatie vinden over de Umweltplakette voor Münster en voor Duitsland en kun je de milieusticker Duitsland kopen.

Een Umweltplakette is een sticker die gekoppeld is aan je kenteken gedurende de levensduur van de auto. Wanneer je een nieuwe auto koopt dan gaat de Umweltplakette over naar de nieuwe eigener en dien je voor je nieuwe auto een nieuwe milieusticker te kopen. Meer informatie over alle umweltzones met interactieve mappen zijn te vinden via de website over de milieuzone. Hier vind je alles over de euro 4 sticker voor de umweltzone.

Op onze website kan je al een vignet kopen die in elke Umweltzone in Duitlsand geldig is, inclusief de milieuzone van bijvoorbeeld Osnabruck. Je vignet wordt dan binnen 24 uur verzonden! Bestel je het vignet voor 17:00 uur? Dan wordt het vignet zelfs dezelfde dag verzonden.

 

Milieusticker Munster Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Münster

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Munster binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Munster bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Münster


De Umweltzone van Münster omvat vrijwel het volledige historische centrum en een deel tussen het centrum en het station in. De buitenwijken vallen niet onder de milieuzone. Zodra je de historische binnenstad inrijdt is een groene milieusticker verplicht. Wanneer je een milieuzone in Münster binnenrijdt zonder Umweltplakette riskeer je een boete van €80!

Welke Milieusticker Verplicht in Munster?

Met ingang van 1 januari 2015 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Munster in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Münster

munsterDe bezienswaardigheid in Münster zijn de kerstmarkten die elk jaar in November en December gehouden worden. Ieder jaar is de kerstmarkt in Münster een bijzondere ervaring. Alle gebouwen worden sfeervol verlicht en alles wordt feestelijk gedecoreerd, waarna de opening van de vijf kerstmarkten volgt. Deze kerstmarkten veranderen Münster in een winterparadijs. De kerstmarkten openen muzikaal en sfeervol op 27 november om 1700 uur bij de hoek Prinzilpalmarkt/St. Lamberkirche

Münster telt tijdens deze maanden maar liefst 5 verschillende kerstmarkten. De markten, die zich door de hele binnenstad uitstrekken nodigen de bezoekers uit om de bijzondere sfeer van de stad te komen proeven. Dit winterparadijs bestaat uit de volgende 5 kerstmarkten:

 

 

  • De oudste en grootste kerstmarkt van Münster ligt op de binnenplaats van het stadhuis. Tijdens de kerstmarkt wordt de hemel romantische verlicht en zijn er marktkraampjes te vinden verschillende culinaire hoogstandjes aanbieden om de stad te komen proeven.
  • De tweede kerstmarkt is de Lichtermarkt St. Lamberti en is te vinden aan de voet van de St. Lambertikerk en wordt omgeven door historische gebouwen. De markt vormt met zijn kraampjes met spitse blauwe daken en een 20 meter hoge verlichte boom voor een adembenemend gezicht.
  • De derde kerstmarkt is een traditionele kerstmarkt rond het monument voor de Kiepenkerl. Deze kerstmarkt biedt een ruime keuze aan traditionele Duitse specialiteiten.
  • De Aegidiiweinachtsmarkt is de markt om met het hele gezin te bezoeken. Deze markt biedt plezier voor jong en oud bij het bezoeken van de kerststal en de rijkversierde kerstkraampjes.
  • De laatste en vijfde kerstmarkt is bij de gotische Überwasserkirche met een prachtig zicht op de Dom van Münster waar de Giebelhüüskesmarkt haar deuren opent. Hier vindt u veel ambachtelijke en typisch Duitse lekkernijen.

Toch liever naar een andere kerstmarkt in Duitsland? Bezoek dan eens het centrum van Dortmund. Ook in de zomer is dit overigens een leuke Duitse stad om te bezoeken. Alles over Dortmund lees je hier.

Parkeren in Münster

De binnenstad van Münster biedt een ruime keuze aan parkeerplekken, ook tijdens de kerstmarkt. Je kan in Münster parkeren in het centrum, maar ook in verschillende parkeergarages in en rondom de stad.

In het centrum van Münster geldt onbeperkt en betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag   van 7:00 tot 21:00/23:00 uur, afhankelijk van de locatie. Op zondagen en feestdagen geldt dit van 9:00/11:00 tot en met 21:00/23:00 uur, afhankelijk van de locatie. Het parkeertarief in de binnenstad is €1 per 30 minuten tot €20 per dag. In het overige deel van het centrumgebied van Münster parkeer je voor €0.60 per 30 minuten tot €12 per dag.

Ook zijn er verschillende parkeergarages in en rondom het historische centrum van Münster. In deze parkeergarages kan je al parkeren voor €15 per dag. Het tarief is bij veel van deze parkeergarages €2 voor het eerste uur, daarna €1.50 per uur met een maximaal dagtarief van €15.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND