Milieusticker Schwäbisch Gmünd – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Het Schwäbisch Gmünd was een van de eerste Duitse steden met een Umweltzone. Deze zone is sinds 1 maart 2008 actief. Vanaf deze datum is het dan ook verplicht om in het bezit te zijn van een milieusticker Schwäbisch Gmünd. Deze sticker is tevens in heel Duitsland geldig en geldt voor alle Duitse milieuzones. Wanneer je niet in het bezit bent van een groen milieuvignet riskeer je een boete van €80! Lees hier alles over de umweltzones in Duitsland.

Voorkom een boete en koop de officiële milieusticker. De eenmalige kosten voor de groene umweltplakette is €12.50 inclusief verzendkosten. De sticker wordt altijd binnen 24 uur verstuurd. Bestel je de sticker op werkdagen voor 17:00 uur? Dan wordt hij dezelfde dag nog verzonden. Een milieusticker is geldig in alle Duitse steden, dus ook in de groene zone Heidenheim. Je hoeft dus maar een keer een sticker aan te vragen.

 

Milieusticker Schwäbisch Gmünd Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor het Schwäbisch Gmünd binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor het Schwäbisch Gmünd bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Schwabisch Gmund

De Umweltzone van het Schwäbisch Gmünd omvat vrijwel de hele stad. Op onderstaande kaart is de zone van de plaats exact aangegeven. Ook staat in en rondom de stad de zone duidelijk aangegeven met verkeersborden. In de omliggende dorpen is een groene plakette niet verplicht. In het milieugebied zijn echter geen uitzonderingen. Wanneer je op via de B29 van Stuttgart naar de A7 rijdt of andersom, dan moet je in het bezit zijn van een milieusticker. Wist je trouwens dat je voor de zone van Urbach ook een sticker nodig hebt?

Welke Milieusticker Verplicht in Schawbisch?

Met ingang van 1 januari 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Schawbisch. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Schwabisch Gmund

Milieusticker Schwabisch GmundHet Schwäbisch Gmünd is een kleine plaats in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. In het centrum zijn veel bezienswaardigheden en toeristische attracties te vinden. Hartje centrum staat het Heilig-Kreuz-Münster en de Johanneskirche. Ook kan je naast de Johanneskirche het Schwabisch Gmund gemeentehuis en de fontein vinden. Aan de westkant van de staat is het bekende Fünfknopfturm, dit is een toren met 5 koppen.

 

Parkeren in Schwabisch Gmund

In en rondom de stad zijn maar 3 parkeergarages te vinden. Ook zijn er bij een aantal winkels in de stad verschillende parkeermogelijkheden, maar deze zijn niet altijd geopend. Op onderstaande kaart kan je alle parkeermogelijkheden in het Schwäbisch Gmünd vinden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND