Milieusticker Stuttgart


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Stuttgart

Staat een city-trip naar Stuttgart op de planning? Houd er dan rekening mee dat Stuttgart een Umweltzone heeft. Deze milieuzone is in Maart 2008 ingevoerd om het fijnstofgehalte in de stad te beperken. Ook hoopt de Duitse overheid het gebruik van het openbaar vervoer met deze maatregel te stimuleren. Als gevolg van de invoering van de Umweltzone, mogen alleen voertuigen met een milieusticker de stad binnenrijden. Vervuilende auto’s, zoals benzineauto’s van voor 1993 en dieselauto’s van voor 2006, zijn verboden binnen de Duitse milieuzones. Voertuigen die zijn aangeschaft na de genoemde jaartallen, komen in aanmerking voor het groene vignet.

Let op! Wanneer je zonder milieusticker voor Duitsland een milieu zone inrijdt, riskeer je een boete van €80,00. Neem dus geen risico’s en vraag een umweltzone sticker aan via deze link! Wij versturen jouw vignet binnen 24 uur voor maar €12,50 inclusief verzendkosten.

 

Milieuzone in Stuttgart


Het gemarkeerde gebied in de kaart van Stuttgart geeft de Umwelt zone aan. Het omvat niet alleen het centrum van Stuttgart, maar bijna de gehele stad. Binnen deze zone mogen dus alleen voertuigen rijden die een Umweltplakette bezitten. De zone van Stuttgart grenst aan de Umweltzones van de steden Leonberg, Hemmingen en Ludwigsburg. Wanneer je van plan bent om de omgeving van Stuttgart te bezoeken, is het zeker aan te raden om een milieuvignet aan te schaffen. Een milieuvignet is geldig in alle Duitse steden en is daarom een eenmalige aankoop. Ook is het groene vignet voor onbepaalde tijd geldig. Voor meer informatie voor de geldigheid van uw vignet, kan je terecht op duitsemilieusticker.nl.

Blijf je op de snelweg? Maak je zich dan geen zorgen. Voor snelwegen, ook wanneer deze een milieuzone doorkruizen, heb je geen Umweltplakette nodig. Wanneer je echter van de snelweg gaat, kan je zomaar in de Umweltzone terecht komen. Let hier dus goed op!

Stuttgart bibliotheek

Bezienswaardigheden in Stuttgart

Wanneer je in Stuttgart bent, is het leuk om het museum van Porsche of Mercedes-Benz te bezoeken. Ook heeft Stuttgart een erg mooie bibliotheek, welke zeker de moeite is om te bezoeken.

Andere bezienswaardigheden zijn het Neues Schloss, Altes Schloss, schloss Ludwigsburg, Staatsoper, en schloss Solitude.

 

Parkeren in Stuttgart

In Stuttgart kan je maar beperkt parkeren op straat in het stadscentrum.

  • Betaalt parkeren van maandag t/m zaterdag van 08:00 tot 22:00
  • parkeerduur is 1 uur
  • €3,50 per uur

Je kunt dus beter parkeren in een van de vele parkeergarages. Hier ligt over het algemeen het tarief tussen de €1,00 en €2,50 per uur.

 

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart