Milieusticker Stuttgart – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Staat een city-trip naar Stuttgart op de planning? Houd er dan rekening mee dat Stuttgart een milieuzone heeft. Deze milieuzone is in maart 2008 ingevoerd om het fijnstofgehalte in de stad te beperken. Ook hoopt de Duitse overheid het gebruik van het openbaar vervoer met deze maatregel te stimuleren.

Alles over de milieuzone van Stuttgart vind je op deze pagina. Ben je van plan om naar een andere Duitse stad te gaan kijk dan in dit overzicht vind je alle umweltzones in Duitsland.  Op onze homepage vind je verder veel aanvullende informatie over de milieusticker. Hieronder lees je alles over over de voorwaarden van de milieusticker en de eisen waaraan je auto dient te voldoen. Verder hebben we ook een dynamische map geïntegreerd welke je kunt gebruiken om te kijken of je bestemming binnen de zone valt.

Voorwaarden Milieusticker Stuttgart

De milieuzone van Stuttgart is alleen toegankelijk voor de volgende auto’s:

  • Benzineauto’s van na 1993
  • Dieselauto’s van na 2006

Belangrijk is ook dat het voertuig een Euro 4 motor heeft. Alle voertuigen die aan de eisen van de Duitse overheid voldoen krijgen een groene milieusticker.

Vanaf 1 januari 2019 worden de regels voor toegang tot de umweltzone van Stuttgart nog verder aangescherpt. Vanaf die dag zijn dieselvoertuigen met een Euro 1 – 4 motor niet meer welkom in de zone van Stuttgart. Alleen Diesel aangedreven voertuigen met een Euro 6 motor zijn dan nog toegestaan in de milieuzone. De Duitse politie zal random controles houden om te kijken of een auto aan de eisen voldoet.

Bovenstaande betekent niet dat er een blauwe sticker nodig is voor de stad. De blauwe sticker is nog niet definitief ingevoerd, de groene sticker blijft dus geldig mits het voertuig aan bovenstaande eisen voldoet.

 

Milieusticker Stuttgart Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Stuttgart binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Stuttgart bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone in Stuttgart

In onderstaande kaart vind je een dynamische kaart van de umweltzone van Stuttgart. Zoals je kunt zien omvat de zone zowel het oude centrum als vrijwel alle buitenwijken van de stad. Binnen deze zone mogen dus alleen voertuigen rijden die een umweltplakette bezitten. De zone van Stuttgart grenst aan de Umweltzones van de steden Leonberg, Hemmingen en de milieuzone Ludwigsburg.


Wanneer je van plan bent om de omgeving van Stuttgart te bezoeken, is het zeker aan te raden om een milieuvignet aan te schaffen. Een milieuvignet is geldig in alle Duitse steden, zo ook in Wendlingen, en is daarom een eenmalige aankoop. Ook is het groene vignet voor onbepaalde tijd geldig.

Welke Milieusticker Verplicht in Stuttgart?

Met ingang van 1 januari 2012 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Stuttgart. in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Geen milieuvignet voor Stuttgart nodig?

In een aantal gevallen is het niet noodzakelijk om het vignet voor Stuttgart aan te vragen. Doorkruis je Duitsland via de Duitse autobahn dan is een milieusticker niet verplicht. Op doorreis naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland blijf je veelal op de A8 en A81. Ondanks dat deze snelwegen door de milieuzone gaan is het niet nodig om een sticker op je voorruit te hebben. Let wel op, zodra je de autobahn verlaat ben je wettelijk verplicht een milieusticker te hebben. Zeker in geval van de A831 is dit een risico, immers deze eindigt in de umweltzone van Stuttgart.

Let hier dus goed op!

 

Bezienswaardigheden in Stuttgart

Wanneer je in Stuttgart bent, is het leuk om het museum van Porsche of Mercedes-Benz te bezoeken. Ook heeft Stuttgart een erg mooie bibliotheek, welke zeker de moeite is om te bezoeken.

Andere bezienswaardigheden zijn het Neues Schloss, Altes Schloss, schloss Ludwigsburg, Staatsoper, en schloss Solitude.

 

Parkeren in Stuttgart

In Stuttgart kan je maar beperkt parkeren op straat in het stadscentrum.

  • Betaalt parkeren van maandag t/m zaterdag van 08:00 tot 22:00
  • parkeerduur is 1 uur
  • €3,50 per uur

Je kunt dus beter parkeren in een van de vele parkeergarages. Hier ligt over het algemeen het tarief tussen de €1,00 en €2,50 per uur.

 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND