Milieusticker Wendlingen – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De Umweltzone van Wendlingen is sinds 2 februari 2014 actief. Sindsdien is het verplicht om over een groene Umweltplakette te beschikken. Deze moet op de voorruit van je auto geplakt zitten. Wendlingen is niet de enige Duitse stad met zo’n milieuzone. Meer informatie over de andere Duitse Umweltzones is te vinden op deze site. Wanneer je niet in het bezit bent van een officieel vignet dan riskeer je een boete van €80.

Voorkom een boete en bestel het officiële Duitse vignet via het aanvraagformulier. De kosten bedragen €12.50 inclusief verzendkosten. Het vignet wordt altijd binnen 24 uur verstuurd. Bestel je de sticker op werkdagen voor 17:00 uur? Dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. De milieusticker is in alle Duitse Umweltzones geldig, dus ook in de milieuzone Urbach.

 

Milieusticker Wendlingen Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Wendlingen

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Wendlingen binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Wendlingen bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Wendlingen


Op bovenstaande kaart kan je de exacte milieuzone van Wendlingen bekijken. Vrijwel het gehele bewoonde gebied van de stad valt onder deze zone. Echter valt het deel ten westen van de spoorlijn buiten deze zone. Hier is een vignet ook niet verplicht. Ook is op de A8 ten westen van de zone is een vignet net verplicht, omdat de A8 buiten de milieuzone valt. Wanneer je auto niet in aanmerking komt voor een vignet, dan kan je altijd de auto bij het station parkeren en vanuit daar richting de stad lopen.

Welke Milieusticker Verplicht in Wendlingen?

Met ingang van 2 april 2013 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Wendlingen in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Wendlingen

milieusticker WendlingenWendlingen is een kleine stad met een aantal leuke bezienswaardigheden, waaronder het Funpark. Dit is een indoor speelhal met een trampolinepark. Verder kent Wendlingen een stadsmuseum en een museum bij het Römerpark Köngen. Net buiten de stad ligt het Wernauer Baggerseen. Dit is een natuurgebied met een mooi landschap, waar je heerlijk tot rust kan komen en een wandeling kan maken. Ook kan je hier een frisse duik nemen.

Ga je naast Wendlingen ook nog naar het Duitse Stuttgart? Houd er dan rekening mee dat Stuttgart een groene zone heeft. Ook voor deze stad is een milieusticker verplicht.

 

Parkeren in Wendlingen

Het stadscentrum kent een aantal parkeermogelijkheden, waaronder parkeerterreinen en parkeergarages. Ook zijn er net buiten het centrum, en buiten de Umweltzone, een aantal parkeerplaatsen te vinden. Op onderstaande kaart vindt je alle parkeermogelijkheden in Wendlingen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND