Milieusticker Wendlingen


Aanvraagformulier

Milieusticker voor de Umweltzone in Wendlingen

De Umweltzone van Wendlingen is sinds 2 februari 2014 actief. Sindsdien is het verplicht om over een groene Umweltplakette te beschikken. Deze moet op de voorruit van je auto geplakt zitten. Wendlingen is niet de enige Duitse stad met zo’n milieuzone. Meer informatie over de andere Duitse Umweltzones is te vinden op deze site. Wanneer je niet in het bezit bent van een officieel vignet dan riskeer je een boete van €80.

Voorkom een boete en bestel het officiële Duitse vignet via het aanvraagformulier. De kosten bedragen €12.50 inclusief verzendkosten. Het vignet wordt altijd binnen 24 uur verstuurd. Bestel je de sticker op werkdagen voor 17:00 uur? Dan wordt het dezelfde dag nog verzonden.

 

Milieuzone van Wendlingen


Op bovenstaande kaart kan je de exacte milieuzone van Wendlingen bekijken. Vrijwel het gehele bewoonde gebied van de stad valt onder deze zone. Echter valt het deel ten westen van de spoorlijn buiten deze zone. Hier is een vignet ook niet verplicht. Ook is op de A8 ten westen van de zone is een vignet net verplicht, omdat de A8 buiten de milieuzone valt. Wanneer je auto niet in aanmerking komt voor een vignet, dan kan je altijd de auto bij het station parkeren en vanuit daar richting de stad lopen.

 

Bezienswaardigheden in Wendlingen

milieusticker WendlingenWendlingen is een kleine stad met een aantal leuke bezienswaardigheden, waaronder het Funpark. Dit is een indoor speelhal met een trampolinepark. Verder kent Wendlingen een stadsmuseum en een museum bij het Römerpark Köngen. Net buiten de stad ligt het Wernauer Baggerseen. Dit is een natuurgebied met een mooi landschap, waar je heerlijk tot rust kan komen en een wandeling kan maken. Ook kan je hier een frisse duik nemen.

 

Parkeren in Wendlingen

Het stadscentrum kent een aantal parkeermogelijkheden, waaronder parkeerterreinen en parkeergarages. Ook zijn er net buiten het centrum, en buiten de Umweltzone, een aantal parkeerplaatsen te vinden. Op onderstaande kaart vindt je alle parkeermogelijkheden in Wendlingen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND
0

Your Cart