Milieusticker Wuppertal – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

De Umweltzone in Wuppertal is vanaf 15 februari 2009 actief. Deze zone mag alleen betreden worden door auto’s met een geldige groene Umweltplakette.  Wanneer je de milieuzone betreedt zonder groene Umweltplakette dan riskeer je een boete van €80. De kosten voor een groene milieusticker zijn €12.50 en is gedurende de hele levensduur van je auto geldig. De umwelt plakette dient zichtbaar op je vooruit geplakt te zitten wanneer je een Umwelt zone in Duitsland binnen rijdt. Wil je meer informatie over de Umweltzones, groene Umwelt plakette en hoe je een milieuvignet kan bestellen? Klik hier voor een complete lijst met alle zones in Duitsland.

Voorkom een boete en bestel vandaag een groene Umweltplakette via het aanvraagformulier. Wanneer je een vignet besteld dan wordt het binnen 24 uur van je bestelling verzonden. Bestel je voor 17:00 uur? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog verstuurd!

Ga je naar een andere stad in Duitsland op vakantie zoals Remscheid? Ook hier heb je een milieusticker Remscheid nodig. Gelukkig kan je met een milieusticker naar alle milieuzones in Duitsland rijden en hoef je deze dus maar eenmalig aan te schaffen.

 

Milieusticker Wuppertal Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Wuppertal

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Wuppertal binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Wuppertal bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Wuppertal


De milieuzone van Wuppertal is in bovenstaande interactieve kaart te zien. De zone Wuppertal omvat de wijken Elberfeld-West, Uellendahl/Katernberg, Elbereld, Barmen, Oberbarmen, Heckinghausen, Langerfeld en delen van de wijk Wohwinkel. Ook omvat de milieu zone Wuppertal het centrum van Wuppertal zelf. Let goed op of u de zone van Wuppertal betreedt met de auto wanneer u Wuppertal bezoekt. Overal in Duitsland zijn talloze Umweltzones en er komen er steeds meer, zo ook de milieuzone Langenfeld, daarom is het aan te raden om alvast een milieusticker aan te vragen, zodat je veilig de Umwelt zone binnen kan rijden zonder een boete te riskeren.

Welke Milieusticker Verplicht in Wuppertal?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Wuppertal in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Wuppertal

trein wuppertalDe meest populaire bezienswaardigheden in Wuppertal zijn de monorail en het kasteel van Bayenburg. Het Wuppertal kent veel historische gebouwen met een mooie architectuur. Ook kan je er goed terecht om te shoppen of om lekker te lunchen. In de buurt van de Elsa-toren ligt het mooiste en meest populaire stadspark van Wuppertal.

De monorail, Wuppertaler Schwebebahn, is een hangende zweeftram die aan het begin van de vorige eeuw gebouwd is. Het is een hangende tram, waaruit je kunt reizen door Wuppertal en de stad ervaart vanuit een ander oogpunt. Bij een bezoek aan Wuppertal kan een ritje met de monorail niet ontbreken.

Een van de weinige bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken is het kasteel van Beyenburg. Het kasteel ligt in een natuurgebied in de vallei van de rivier de Wupper. Veel toeristen bezoeken het kasteel om een wandeling te maken in het schilderachtige natuurgebied met de mooie historische gebouwen.

 

Parkeren in Wuppertal

In Wuppertal is er een ruime keuze aan parkeerplekken en parkeergarages. Je kan parkeren in het centrum van Wuppertal, rond het schilgebied of in een parkeergarage. Het betaald parkeren in het centrum van Wuppertal geldt van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en op zaterdag tot 14:00 uur. De parkeerduur is onbeperkt en kost €0.50 per 20 minuten, €1.50 per uur met een maximaal tarief van €4 per dag.

Voor het parkeren in een schilgebied rond de binnenstad in de wijken Barmen en Elberfeld geldt een tarief van €0.50 per half uur en een maximaal dagtarief €3. Tevens geld er een speciaal avondtarief van €2 voor Barmer Bahnhof en Barmer Opernhaus. Ook is er een ruim aanbod aan parkeergarages met tarieven die verschillen van €0.60 tot €1.80 per uur.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND