Winkelen in Keulen

Bijgewerkt op 2018-09-16
Aanvraagformulier

Winkelen in Keulen is, zeker bij een stedentrip, een leuke en eenvoudige bezigheid. Shoppen in Keulen is mogelijk in winkelcentra, op de Neumarkt, en in winkels in het centrum. De auto parkeer je makkelijk in het centrum in de buurt waar je kunt winkelen. Keulen heeft vele winkelstraten en winkelcentrums. Hier lees je alles wat je moet weten over winkelen in Keulen. Ga je overigens met de auto naar de stad, vergeet dan geen milieusticker Keulen te kopen. Zo voorkom je een boete en kan je met een gerust hart door de stad rijden.

 

 

Winkelcentrum in Keulen

stad keulenIn Keulen zijn verschillende winkelcentra te vinden, vaak vindt je hier bekende merken, maar ook typisch Duitse merken. Er zijn ook een aantal internationale merken te vinden, maar in Duitsland is het aanbod baak nog uitgebreider dan in Nederland. Ook zijn er vele winkels die rond Oktober de typische klederdracht (lederhosen) weer verkopen. Tijdens de decembermaanden vindt de kerstmarkt van Keulen plaats en is er altijd wel wat te beleven. Shop je graag met korting? Dan moet je winkelen in Keulen na de jaarwisseling. Er zijn dan verschillende uitverkopen te vinden.

 

De Hohe Strasse en de Schildergasse

routebordjes in de Hohe StrasseSamen met de Schildergasse vormt de Hohe Strasse het middenpunt om te winkelen in Keulen. Beide straten zijn voetgangersgebied, hier rijden dus geen auto’s. De Hohestrasse begint vanaf de kathedraal Keulen en loopt door tot iets voorbij de Schildergasse. Aan de Hohestasse vindt je de vele internationale merken zoals Zara, H&M, Esprit  en verschillende warenhuizen die nog meer van deze bekende merken verkopen. In de zijstraten van de Hohe Strasse vindt je veel cafés en verschillende Duitse winkeltjes. Op het hoekje van de Schildergasse vindt je de Apple store. Achter de Apple store vindt je de grootste overdekte winkelcentrum van Keulen; Galeria Kaufhof. De Schildergasse is de drukste winkelstraat van Duitsland en heeft verschillende historische gebouwen met een adembenemende architectuur.

Neumarkt

Iets verder gelegen van de Dom van Keulen en van het winkelcentrum vindt je de Neumarkt van Keulen. De Neumarkt is een groot plein gelegen in het centrum van Keulen en is vooral een evenementenplein waar altijd wat te beleven is. Ook is de Neumarkt een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in Keulen. Veel mensen stappen bij de Neumarkt uit om te winkelen. De Neumarkt heeft verschillende winkels en ligt aan de belangrijke winkelstraat Schildergasse. Vanuit de Schildergasse kan je zo doorlopen naar de Hohe Strasse, die bij de Dom van Keulen eindigt, zo kan je de Dom van Keulen tussen het winkelen door bezoeken. De Dom van Keulen ligt naast het centraal station van Keulen, waar je altijd op de trein kan stappen naar de volgende bestemming.

 

Overdekt Winkelcentrum in Keulen

winkelcentrum keulenWanneer het regent of niet zulk lekker weer is dan bieden de overdekte winkelcentra in Keulen een perfecte uitkomst om toch te winkelen. Vooral aan de Breite Strasse vindt je veel overdekte winkelcentrums. Een van de meest populaire is dan ook de WDR Arkaden aan de Breite Strase. Hier vindt je veel modemerken, maar ook supermarkten. Een ander bekend overdekt winkelcentrum is de Opern Passage, die ook aan de Breite Strasse Ligt.

 

 

Openingstijden winkels in Keulen

De meeste winkels en winkelcentrums zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 18:00. De grote warenhuizen en modewinkels zijn iedere dag geopend tot 20:00. Ook is er vier keer per jaar in het centrum van Keulen een koopzondag. Voor de actuele openingstijden van de winkels in Keulen moet je kijken op de website van de desbetreffende winkel zelf.

 

Bereikbaarheid & Plattegrond Keulen Centrum

De winkelstraten van Keulen zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Ga je met de auto naar Keulen? Hou er dan rekening mee dat je een milieusticker nodig hebt, want de umweltzone van Keulen omvat de hele stad. Op Duitsemilieusticker.nl kun je deze sticker voor € 12,50 snel aanschaffen. Als je met auto gaat, dan moet je de auto natuurlijk ook parkeren. Keulen biedt een hele ruime keuze aan parkeermogelijkheden zoals parkeergarages en –terreinen. Er zijn heel veel parkeeropties in Keulen, daarom hebben wij op deze pagina alles over het parkeren in Keulen op een rijtje gezet.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND