ANWB Milieusticker Duitsland

Bijgewerkt op 2020-03-31
Aanvraagformulier

Dat je denkt aan de ANWB voor het kopen van een milieusticker voor de Duitse steden is niet verwonderlijk. De ANWB is immers Neerlands bekendste automobiel club.

Deze club verkoopt naast milieuvignetten zaken als schoenen, autoverzekeringen, jassen en pechhulp.

Uit onze test blijkt dat het snel en voor de juiste prijs leveren van een Duitse milieuvignet geen prioriteit heeft.

 

Kleine spoiler: de ANWB vraagt meer geld voor dezelfde sticker en doet er tot 5x zo lang over dan wij. 

 

Sticker voor Duitse umweltzonen

Als je met de auto naar Duitsland reist, is de kans groot dat je een milieusticker nodig hebt. Deze groene stickers zijn namelijk verplicht in de meeste Duitse steden. De milieu sticker, in het Duits ook wel umweltsticker of umweltplakette genoemd, geeft aan dat jouw voertuig aan de gestelde milieu-eisen voldoet. De verplichting van het vignet heeft tot doel om de luchtkwaliteit in Duitse steden te verbeteren, door de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Je kunt de milieusticker Duitsland kopen via ons aanvraagformulier of deze bestellen bij de ANWB. Kies je voor ons dan heb je de sticker door de snelle service morgen al in huis.

 

ANWB Milieusticker Duitsland Online Bestellen

Om zorgeloos door de Duitse milieuzones te kunnen rijden, is het verstandig om voor het begin van je reis een vignet Duitsland aan te schaffen. Bestel je het vignet via Duitsemilieusticker.nl, dan levert PostNL de sticker de volgende dag al. Het invullen van ons aanvraagformulier duurt slechts 10 seconden. De kosten bedragen per sticker 12,50 incl standaard levering. Dit verschilt met het bestellen van de sticker via de ANWB website zoals je hieronder leest.

 

Verkrijgbaarheid via ANWB

  • Je kunt de sticker bestellen in alle 82 Nederlandse ANWB winkels. Bij deze methode wordt je geduld wel op de proef gesteld. Het duurt namelijk circa 5 werkdagen alvorens de sticker door Tüv Nederland naar je wordt gestuurd. De kosten bedragen bij deze methode € 13,95 inclusief verzending. LET OP: je dient ook nog eens je inschrijvingsbewijs (kentekenbewijs) mee te nemen. Op basis hiervan wordt bepaald welke milieusticker je krijgt. Heb je een Diesel met een roetfilter welke achteraf is ingebouwd? Neem dan ook het bewijs mee dat dit daadwerkelijk in je auto is ingebouwd.
  • Je kunt de sticker online bestellen in de webwinkel van de ANWB. Wederom geldt hier een levertijd van circa 5 werkdagen en een prijs van 13,95 per vignet. 

 

Conclusie: de ANWB service biedt een sticker voor 13,95 met een levertermijn van 5 werkdagen. Bestel je het vignet bij ons dan kost het slechts 12,95 en heb je het morgen al in huis.

 

ANWB Umweltplakette via de Tüv of Dekra

milieuvignet duitsland via tuv

Naast deze opties, is het ook mogelijk om de milieusticker direct te bestellen bij de Tüv of de Dekra in Duitsland. Bij beide aanbieders heb je het kentekenbewijs van de auto in kwestie nodig. Op basis van het kentekenbewijs wordt namelijk bepaald welke milieusticker van toepassing is. 

Het kenteken van de auto wordt hierna met de hand op de sticker geschreven. Ook deze mogelijkheid is weer duurder dan het bestellen via het aanvraagformulier. De kosten variëren bij de Tüv tussen de 5 en 50 euro. We hebben uitgebreide informatie over het kopen van de milieusticker Duitsland Tüv.

Bij de Dekra kost het vignet 14,50. Als je op een werkdag voor 15:00 bestelt, heb je de sticker normaal gesproken na twee dagen in huis. 

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND