Milieusticker Duitsland kopen bij de Tüv

Bijgewerkt op 2020-04-02
Aanvraagformulier

Als je binnenkort met de auto op reis gaat in Duitsland en heb je vastgesteld dat te bezoeken stad een umweltzone heeft? Dan kun je een milieusticker voor Duitsland kopen bij de Tüv in Nederland.

De Tüv biedt verschillende manieren om een sticker te bestellen. Je kunt deze sticker op verschillende manieren aanschaffen.

In dit artikel leggen we uit hoe het bestellen van een milieuvignet bij de Tüv in zijn werk gaat. We richten ons daarbij op de prijs, benodigde documenten en uiteraard de levertermijn van de sticker.

 

Milieuvignet online bestellen bij de Tüv

Als je helemaal zonder zorgen naar Duitsland wil vertrekken, is het verstandig om voor je vertrek alvast een milieusticker te bestellen. Dit kan online bij de Tüv of via ons eigen aanvraagformulier.

Kies je ervoor om via ons formulier een milieusticker Duitsland te kopen dan bespaar je meer dan 6 euro per sticker.

Sticker Duitsland bij Tuv

Milieusticker Online Kopen via de TüV webshop

De Tüv website is te bereiken via het domein Milieusticker.nl. Dit is de site waar je dus een Duits milieuvignet kunt kopen in Nederland.

 

De kosten voor de sticker bedragen bij de Tüv €18,95 per sticker. Levering geschied volgens de site in 3 – 5 werkdagen.

Duitsemilieusticker.nl rekent voor een Duits vignet € 12,95 en garandeert dat deze 24 uur later wordt bezorgd door PostNlL.

 

Handig via de Tüv website is dat middels een kenteken check wordt getoond welke milieusticker van toepassing is. Dat betekent dat men op basis van het RDW kenteken bepaald welke kleur sticker je krijgt.

 

Om de sticker online te bestellen heb je naast je Nederlandse kenteken ook de meldcode van het voertuig nodig.  Deze vind je op je kentekenbewijs.

 

Milieuvignet kopen bij Tüv Nord in Duitsland

Ook als je al in Duitsland bent, maar nog geen milieusticker hebt gekocht, zijn er nog een aantal opties. Zo kun je een milieuvignet kopen bij tankstations die de mogelijkheid hebben om een “Abgas-Untersuchung”, een uitlaatgastest, te doen. Deze tankstations hebben bijvoorbeeld een werkplaats of een garage om de test in af te nemen. Langs de grote wegen liggen een aantal tankstations welke een Tüv accreditering hebben . Deze kunnen dus een sticker uitgeven.

 

Het is ook mogelijk om een sticker te kopen bij een van de Tüv-vestigingen verspreid door Duitsland. Met name in de buurt van de grote steden zoals Keulen, Aken en Dortmund kun je een milieusticker kopen bij de lokale Tüv vestiging. Vaak liggen de keuringstations buiten de milieuzones. Je kunt dus zonder sticker deze vestigingen bereiken.

 

Duitse umweltzone

De openingstijden van de Duitse Tüv stations zijn met name op zaterdag beperkt. Ze sluiten dan vaak al om 13:00 uur. Wij merken dat de Dekra, een andere Duitse organisatie waar je een milieusticker kunt kopen, ruimere openingstijden heeft.

 

Dit houdt dus wel in dat je je reis een tijdje moet onderbreken om de test af te nemen en mogelijk door het navigeren naar een van de vestigingen. Daarbij weet je nog niet of je auto überhaupt in aanmerking komt voor het milieuvignet dat je nodig hebt. Het is scheelt dus veel tijd en moeite om het vignet online te bestellen.

 

Tüv en ANWB

De ANWB werkt voor het leveren van milieustickers samen met de Tüv. Als je dus een milieusticker bestelt via de ANWB-website of in een ANWB-winkel, krijg je de sticker opgestuurd door de Tüv. Hierdoor duurt de levering van de sticker iets langer, ongeveer vijf werkdagen. De kosten bedragen 13,95.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND