Groene Sticker voor Duitsland

Bijgewerkt op 2018-08-17
Aanvraagformulier

De groene sticker voor Duitsland is verplicht om met de auto toegang te krijgen tot de Duitse milieuzones. Momenteel mogen alleen voertuigen met een milieusticker Duitsland de milieuzones in Duitsland inrijden. Dit milieuvignet is niet overal in Duitsland verplicht. De meeste zones bevinden zich in en rondom steden. In dit artikel lees je wanneer jouw voertuig in aanmerking komt voor een Euro 4 vignet en in welke Duitse steden een milieuvignet verplicht is.

 

Wanneer krijg je een groene milieusticker Duitsland?

Of een voertuig in aanmerking komt voor een umwelt sticker heeft te maken met de emissienorm en eerste tenaamstelling van een auto.

Over het algemeen voldoen Dieselvoertuigen geproduceerd na 2006 en Benzine auto’s gebouwd na 1993 aan de Euro 4 emissienormen.

Let op: alle voertuigen moeten een milieusticker hebben. Dit betekent dat ook eigenaren van voertuigen met een Euro 5 of emissienorm 6 een milieusticker moeten kopen.

 

De volgende voertuigen komen in aanmerking voor een groene-milieusticker:

  • Voertuigen met een elektrische motor of brandstofcel
  • Voertuigen met een benzinemotor die voldoen aan de Euro 1 emissienorm
  • Lichte bedrijfswagens en personenvoertuigen met een dieselmotor die voldoet aan de emissienorm Euro 4
  • Bussen en vrachtwagens met een dieselmotor vanaf 1 Oktober 2006
  • Een voertuig met een dieselmotor die voldoet aan de Euro 3 norm, maar in het bezit is van een ingebouwde roet filter

 

Voor welke steden is een groene sticker verplicht?

Wanneer je met de auto naar een Duitse stad gaat, is een milieusticker bijna altijd verplicht. Vrijwel alle grote Duitse steden hebben Umweltzones, waar je een milieusticker nodig hebt. Op dit moment zijn er meer dan 70 steden waar een milieusticker nodig is. Rijd je zonder een Feinstaubplakette, dan krijg je een boete van tenminste €80. Klik hier voor een volledig overzicht van de Duitse Umweltzones waar een Euro 4 vignet verplicht is. Blijf je op alleen de Autobahn dan is een groene sticker vaak niet verplicht. Wel zijn er andere zaken verplicht in de auto in Duitsland.

 

Groene sticker Duitsland kopen

Op Duitsemilieusticker.nl kun je online en snel de milieusticker voor Duitsland bestellen. Een vignet kost €12,50, inclusief verzendkosten en keuringskosten op basis van het kenteken. Bestel je de Duitse milieusticker op werkdagen voor 17:00, dan levert PostNL deze al de volgende dag. Een Umweltplakette is voor de gehele levensduur van een voertuig geldig, en kan in alle Duitse milieuzones worden gebruikt.

 

Kijk hier als jij je afvraagt waar je de milieusticker voor Duitsland moet plakken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND