De milieusticker Duitsland plakken

Bijgewerkt op 2019-04-01
Aanvraagformulier

Heb je via ons aanvraagformulier een Duitse Milieusticker besteld en deze ontvangen? Deze dient op een correcte manier op je voorruit geplakt te worden. Als de sticker niet op de juiste wijze op het voertuig is geplakt kan de sticker ongeldig worden verklaard. In dit artikel lees je alle regels over het vignet op de auto plakken, hoe je de sticker van de autoruit kunt verwijderen, en hoe je de groene sticker kunt vervangen bij ruitbreuk.

 

Milieusticker Duitsland waar plakken?

De milieu sticker Duitsland plak je aan de binnenkant van de voorruit aan de bijrijderskant. Plaats de milieusticker Duitsland onderaan de ruit aan de passagierskant zodat het gezichtsveld van de bestuurder niet wordt belemmerd. De groene zijde inclusief het kenteken zijn zo goed zichtbaar vanaf de buitenkant.

 

 

Hoe moet je de milieu sticker op de auto plakken?

  1. Trek voorzichtig de achterkant, aangegeven door “Zum Aufkleben Plakette hier abziehen” eraf.
  2. Trek nu de voorkant van de milieu-sticker eraf. De Duitse sticker moet met de groene kant en het kenteken naar het raam toe geplakt worden. Houd hierbij het vignet alleen nog vast aan de randen of de achterkant.
  3. Plak de Feinstaubplakette rechtsonder op het raam, bij de passagierskant.
  4. Druk goed aan

 

Om de groene sticker voor Duitsland op te plakken is enige voorbereiding nodig. Voordat je de Umwelt sticker plakt is het verstandig om deze plek te reinigen. Het vignet plakt beter indien deze wordt bevestigd op een schone ondergrond. Tevens is het van belang dat de feinstaubplakette niet wordt bevestigd bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Door de kou zal de lijm zich niet goed hechten aan de autoruit. De sticker dient te worden bevestigd voor je naar Duitsland gaat. Zelfs als je een dagje naar Duitsland met de auto gaat.

 

 

Milieusticker Duitsland verwijderen

Vanwege de speciale lijmlaag kun je de milieusticker maar één keer op de voorruit plakken. Het is niet mogelijk om de Umweltplakette opnieuw te bevestigen nadat deze is bevestigd. De sticker is namelijk zo gemaakt dat deze kapot gaat wanneer je de sticker van het van het raam wilt verwijderen.

Heb je de milieusticker verkeerd bevestigd? Er zal dan een nieuwe milieusticker gekocht en bevestigd te worden.

Wanneer je een voertuig verkoopt, hoef je de Duitse Umweltplakette niet van de autoruit te verwijderen. De milieusticker is kenteken gebonden en kan gebruikt worden door de volgende eigenaar.

 

Wat moet ik doen bij een nieuwe autoruit?

Wanneer de voorruit wordt vervangen door bijvoorbeeld ruitbreuk kun je hier een nieuwe milieusticker aanvragen. Omdat de sticker niet opnieuw aangebracht kan worden, kan je deze niet meer gebruiken wanneer je raam kapot is. Het is niet mogelijk om je oude milieusticker te vervangen bij een nieuwe autoruit. Bij ruitschade heb je dus een nieuwe milieusticker nodig. Vergeet bij een kapotte voorruit niet om een verplicht milieuvignet te bestellen en voorkom het krijgen van een boete. Het rijden met een Umweltplakette is verplicht wanneer je in de milieuzone van één van de Duitse steden rijdt.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND