Met de auto naar Berlijn

Bijgewerkt op 2019-02-06
Aanvraagformulier

Berlijn is een van de populairste en grootste steden van Duitsland. De stad is erg geliefd onder de Nederlandse vakantiegangers, vooral om een weekendje naar Berlijn te gaan. Berlijn heeft een rijke geschiedenis en kent vele bezienswaardigheden in en rondom de stad. Het ligt op een kleine 7 uur rijden vanuit Nederland is het is prima te doen om met de auto naar Berlijn te rijden. Hier lees je alles over wat je moet weten wanneer je met de auto naar Berlijn gaat.

Reistijd naar Berlijn

Berlijn ligt op zo’n 6-7 uur rijden vanuit de grote steden. Vanaf Utrecht en Eindhoven bedraagt de reistijd zo’n 7 uur. Vanaf Groningen is de reistijd ongeveer 6 uur en een kwartier, maar vanuit Enschede is dit 6 uur. Vertrek je vanuit Amsterdam? Dan moet je rekening houden met een wat langere reistijd naar Berlijn, namelijk 7,5 uur. Let op wanneer je naar Berlijn met de auto gaat, dan moet je in het bezit zijn van een vignet Berlijn.

 

Snelwegen in Berlijn

met de auto naar BerlijnBerlijn heeft twee grote ringwegen, waarvan alleen de A10 een volledige ring vormt. Deze ring wordt ook wel de Berliner Ring (Berlijnse Ring) genoemd. Slechts een klein deel van de A10 ligt binnen Berlijn. De A100 vormt de stadsring, deze ring ligt daadwerkelijk in het centrum van Berlijn. De A111, A113 en de A115 verbinden de A100 met de A10. Het snelwegennetwerk is aan de oostkant van de stad minder ontwikkeld dan aan de westkant van de stad. De A100 ligt nog op 6 tot 8 kilometer buiten het echte centrum van de stad. Al deze snelwegen, maar ook de kleinere doorgaande wegen, maken Berlijn goed bereikbaar wanneer je met de dieselauto naar Berlijn gaat.

 

Bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn en omstreken kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden die je moet bekijken wanneer je Berlijn bezoekt. De bezienswaardigheden in Berlijn zijn te bewonderen in het centrum, zo heb je in het centrum van de stad, bij de Alexanderplatz, de Fernsehturm en het Rode Raadhuis vinden. Bij de Potsdamer Platz kan je onder andere het holocaust monument, de Brandenburger Tor en de Reichstag vinden. Verder kan je bij de Karl Marx Allee de Dom van Berlijn en het Duits historisch museum.

autobahn berlijn

Parkeren in Berlijn

Berlijn biedt een ruim aanbod aan parkeerplaatsen. Echter verschillen de prijzen per parkeermogelijkheid en is het erg druk in de stad, hierdoor kunnen de parkeerplekken vaak al niet meer beschikbaar zijn. Zo kan het lastig zijn om een plek te bemachtigen of zijn de kosten erg hoog. Wanneer je op straat wilt parkeren moet je rekening houden met dat de stad verschillende parkeerzones heeft. De tarieven voor parkeren op straat liggen tussen de €1,00 en €4,00 per uur.

Een parkeergarage is over het algemeen wat goedkoper dan een parkeerplek op straat. Berlijn beschikt over talloze parkeergarages, waardoor er altijd wel een plek vrij is. Over het algemeen liggen de tarieven tussen €1,00 en €3,00 per uur. Laat je jouw auto liever een hele dag in de garage staan? Dan gelden de dagtarieven. Deze liggen tussen de €10,00 en €15,00.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND