Met de auto naar Keulen

Bijgewerkt op 2018-10-26
Aanvraagformulier

Keulen is een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen aan de Rijn, ten noorden van Bonn en ten zuiden van Neuss en Düsseldorf. De stad is tevens de officieuze hoofdstad van het Rijnland. Keulen is gelegen op zo’n twee tot drie uur rijden van Nederland. Let echter wel op dat de stad in een Umweltzone ligt waar een milieusticker Keulen verplicht is. In dit artikel lees je alles wat je moet weten wanneer je Keulen met de auto gaat bezoeken.

Reistijd naar Keulen

Wanneer je met de auto Keulen wilt bezoeken moet je rekening houden met de verschillende reistijden. Wanneer je vanuit het midden van het land vertrekt dan zal de reistijd zo’n 2.5 uur bedragen. Wanneer je vanuit Groningen wil vertrekken, dan is de reistijd 3.5 uur en vanuit Eindhoven is dit slechts een kleine 2 uur. Wanneer je Keulen met de auto wil bezoeken is het handig om te weten waar je de auto kan parkeren. Bekijk hier waar je de auto kan parkeren in Keulen.

Naast de auto is het ook goed mogelijk om met de trein naar Keulen te gaan. Je kunt in Amsterdam of in Utrecht opstappen en rijdt in zo’n 2,5 uur naar Keulen.

Snelwegen Keulen

met de auto naar keulenEr zijn verschillende snelwegen rondom Keulen. Wanneer je op de Duitse autobahn rijdt dan is een milieusticker niet verplicht. Wanneer je de snelweg verlaat en je betreedt een umweltzone, dan is een groen vignet wel verplicht. Rondom Keulen zijn er de volgende snelwegen te vinden:

A1: De autobahn A1 Keulen loopt ten westen van het centrum van Keulen en gaat van Dortmund naar Saarbrücken.

A3: De snelweg A3 loopt ten oosten van Keulen en deze snelweg loopt van Oberhausen naar Frankfurt am Main

A4: De autobahn A4 loop van het aan de grens gelegen Aken (Aachen) naar Olpe. De snelweg ligten ten zuiden van het centrum van Keulen.

A57: De snelweg A57 is anders dan de andere snelwegen, deze weg ligt van Neuss naar Keulen (Köln) en eindigt ten noordwesten van het stadscentrum.

A59: De A59 begint in Keulen en splitst zich op in 2 delen, het noordelijke deel gaat naar Düsseldorf en het zuidelijke deel gaat naar Bonn.

A555: Als alternatief voor de A59 die naar Bonn loopt kan je het beste de snelweg A555 nemen. Dit is namelijk de meest directe verbinding naar Bonn.

Let er wel op dat in de meeste grote steden, waar de snelwegen naartoe lopen, een milieuzone ingevoerd is. Door de invoering van deze zones is in de steden Aken, Bonn, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Neuss en natuurlijk Keulen een groene umweltplakette verplicht.

Bezienswaardigheden Keulen

Keulen heeft een aantal bezienswaardigheden en evenementen wat de stad bijzonder maakt. In het midden van het centrum staat de Dom van Keulen die over de stad waakt. De Dom is een van de opvallendste oude gebouwen met een rijke historie in de stad. Ook kan je tijdens de winterse maanden verschillende kerstmarkten in Keulen vinden. De kerstmarkten van Keulen zijn erg bekend in Duitsland en trekt jaarlijks vele bezoekers. Het voordeel van de kerstmarkten is dat de verschillende markten verspreid zijn over de stad. Wanneer je de verschillende kerstmarkten wil bezoeken kan je dit het beste doen door gebruik te maken van het openbaar vervoer in Keulen. De afstand tussen de verschillende markten is namelijk te er om lopen af te leggen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND