Met De Trein Naar Keulen

Bijgewerkt op 2018-09-06
Aanvraagformulier

Keulen, bekend om de jaarlijkse kerstmarkt van Keulen, is een stad die elk jaar door duizenden Nederlanders wordt bezocht. De meesten van hen nemen de auto en hebben dan uiteraard een milieusticker voor Keulen nodig. De stad is echter goed te bereiken met de trein. Vanaf Amsterdam en Utrecht rijden er dagelijkse meerdere hogesnelheidstreinen welke je binnen 3 uur in het centrum van de stad afzetten. Comfortabeler kan bijna niet. Kies je er voor om met de trein naar Keulen te gaan dan heb je vanzelfsprekend géén milieusticker voor de milieuzone Keulen nodig. Ook hoef je je geen zorgen te maken om het parkeren in Keulen van je auto. Dit maakt de trein wellicht een interessant alternatief. Ga je toch naar Keulen met de auto, vergeet je milieusticker dan niet.

Vanuit Nederland Met De Trein Naar Keulen

Thalys naar keulenVanuit Amsterdam vertrekken dagelijks meerdere treinen naar Duitsland. De meest comfortabele trein is de ICE International, het paradepaardje van de Duitse spoorwegen.

Deze trein rijdt vanaf Amsterdam met een korte stop in Utrecht naar Frankfurt. De meeste treinen stoppen ook in Keulen. Vanuit Amsterdam sta is in zo’n 2,5 uur op het hauptbahnhof in Keulen.

Als je het station uitloopt ben je direct in het midden van de stad bij de Dom van Keulen.

De kosten voor treintickets liggen tussen de € 15,- en € 70,- afhankelijk van de reisklasse en de periode waarin je gaat.

In de schoolvakanties en weekenden liggen de prijzen vaak hoger dan in het laagseizoen.

 

Vanuit België met de trein naar Keulen

Ook vanuit België is Keulen prima met de trein te bereiken. Het zijn niet alleen de Duitse spoorwegen die een dienstregeling naar Duitsland onderhouden, ook het Franse Thalys rijdt dagelijks meerdere keren op en neer naar Frankfurt. De eenvoudigste opstapplaatsen zijn Brussel Noord en Brussel Centraal. Verder stopt de trein ook nog in Luik. Vanzelfsprekend stoppen ook de treinen vanuit België op het centraal station in de stad. Een treinticket richting Keulen kan gekocht worden op de sites van Ns international of Thalys.

Keulen Hauptbahnhof

Rondom Het Hauptbahnhof In Keulen

Reis je in de kerstperiode richting Keulen dan loop je vanuit het station zo het plein voor de Dom op. Hier vind je de jaarlijkse kerstmarkt van Keulen. Verder kun je vanuit het station mooie wandelingen maken door het historische centrum of langs de rivier de rijn.

Eenmaal in Keulen aangekomen kan je heerlijk door de stad slenteren. In principe kan je veel lopend doen, vooral als je een beetje in het centrum blijft. Ga je toch van de ene kant van de stad naar de andere, dan kan je eenvoudig het openbaar vervoer in Keulen nemen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND