Milieusticker Duitsland DEKRA

Bijgewerkt op 2020-05-06
Aanvraagformulier

Alle voertuigen die naar een Duitse stad rijden hebben een DEKRA milieusticker voor Duitsland nodig. De milieu sticker Duitsland is verplicht voor auto s die een zogeheten Umweltzone binnen rijden. Voertuigen die zonder een milieusticker de milieuzone binnen gaan riskeren een boete. Vraag daarom voor vertrek een Umweltplakette aan. In dit artikel leggen we alles uit hoe je een Duitse milieusticker kunt kopen.

 

DEKRA milieusticker

DEKRA is een van de grootste industriële inspectie-instellingen. Het heeft vestigingen door heel Europa, waaronder Nederland, België en Duitsland. Hier kan je zowel online als in fysieke winkels milieustickers kopen voor je auto. Voor een online bestelling moet je het kentekenbewijs van jouw voertuig uploaden. Je kunt het vignet Duitsland ook afhalen bij de winkel. De kosten voor een milieusticker voor de Umweltzone bij de DEKRA bedragen €14,50. Het duurt gemiddeld twee dagen voordat de sticker thuis wordt geleverd.

 

Duitse milieusticker kopen?

Op Duitsemilieusticker.nl kun je de officiele milieusticker Duitsland bestellen voor €12,50. Deze ontvang je meestal al de volgende dag thuis! Welke voertuigen in aanmerking komen voor een groene, rode, of gele sticker wordt bepaald aan de hand van het kenteken van het voertuig. Dit heeft alles te maken met de de euro- en emissieklasse waaraan de auto voldoet. Over het algemeen komen voertuigen die voldoen aan een emissieklasse 4 in aanmerking voor een sticker. Euro 3 dieselvoertuigen met een ingebouwde roetfilter komen in de basis ook in aanmerking voor de Duitse milieusticker. 

Conclusie: Bij Duitsemilieusticker kan je de sticker voor jouw voertuig goedkoper, sneller, en eenvoudiger bestellen. Bij ons hoef je namelijk niet je kentekenbewijs te uploaden maar kan je eenvoudig je kenteken op te geven.

rode milieusticker, gele milieusticker, groene milieusticker duitsland

DEKRA Vestigingen Nederland

Wanneer je een milieusticker nodig hebt kun je bij de DEKRA stickers afhalen. De Nederlandse filialen zijn te vinden in Uden en Alkmaar. Deze vestigingen zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur. Ook de GWK, met vestigingen in ons land verkoopt milieustickers. Klik hier voor informatie over de milieusticker Duitsland GWK

 

Dekra Vestigingen Duitsland

In Duitsland heeft DEKRA vestigingen in de volgende Duitse steden: Nettetal, Kleve, Heinsberg, Goch, Kleve, Aachen, Nordhorn, Isselburg, Neuss, Rees, Oberhausen, Wesel, Bocholt, Frechen, Düren, Düsseldorf, Kevelaer, Bonn, Duisburg.

Ben je al onderweg naar een Duitse stad en kom je erachter dat je nog geen milieusticker hebt, maar wel een sticker nodig hebt? Dan kan je bij een van de bovenstaande steden een milieusticker afhalen voor de milieuzones. Wanneer je niet langs een DEKRA rijdt, kan je altijd nog langs een TÜV rijden. Lees hier meer over de tuv milieusticker Duitsland.

Toch raden wij aan om een milieusticker online te bestellen. Zo hoef je de reis naar Duitsland niet te onderbreken, of om te rijden naar de vestiging. Bovendien weet je niet of jouw auto wel in aanmerking komt voor de sticker. Kortom, het scheelt tijd en moeite om het milieuvignet online te bestellen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND