Milieuzone Berlijn en EK Voetbal Nederland vs Turkije

Bijgewerkt op 2024-07-01
Aanvraagformulier

Aanstaande zaterdag, op 6 juli 2024, speelt het Nederlands voetbalelftal tegen Turkije in de kwartfinale van het EK voetbal. Het wordt spannend voor ons Oranje en de Turken, er hangt veel vanaf – namelijk doorgaan naar de volgende ronde of uitgeschakeld worden.

De wedstrijd vindt plaats in het iconische Olympisch Stadion van Berlijn. Voor de duizenden fans die van plan zijn naar Berlijn te reizen om hun team te steunen, is het belangrijk om rekening te houden met de milieuzone van de stad. Hier is hoe deze milieumaatregel werkt en waarom het essentieel is om een milieusticker te hebben als je met de auto naar Berlijn gaat.

Het Olympisch Stadion en de Milieuzone Berlijn

Het Olympisch Stadion ligt aan de westelijke rand van Berlijn. Dit is buiten de milieuzone. Echter, veel bezoekers zullen door het centrum van de stad moeten reizen om het stadion te bereiken, vooral als je van plan bent om te verblijven in of rond het centrum. Wat overigens een echte aanrader is, want daar ‘gebeurt’ het allemaal en dat feest wil je niet missen (als we winnen).

 1. Locatie van het Olympisch Stadion in Berlijn:
  • Het Olympisch Stadion bevindt zich aan Olympischer Platz 3, 14053 Berlijn, buiten de milieuzone.
 2. Reizen door de Milieuzone:
  • Als je van plan bent om door het centrum van Berlijn te rijden op weg naar het stadion, moet je voertuig een geldige groene milieusticker hebben.
  • De milieuzone van Berlijn beslaat een groot deel van het stadscentrum, inclusief populaire wijken zoals Mitte en Charlottenburg-Wilmersdorf.

Waarom Een Milieusticker Belangrijk Is

Een geldige milieusticker is noodzakelijk om boetes te vermijden en zonder problemen door de milieuzone te rijden. Er wordt namelijk streng gecontroleerd tijdens grote evenementen. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 1. Emissienormen:
  • Voertuigen moeten voldoen aan bepaalde emissienormen om toegang te krijgen tot de milieuzone. Dit wordt aangegeven door de milieusticker op de voorruit van het voertuig.
  • De meest gangbare sticker is de groene sticker (Euro 4 en hoger voor Diesel / Euro 1 en hoger voor Benzine).
 2. Boetes en Handhaving:
  • Je herkent de milieuzone aan het bord ‘umweltzone’. Vanaf dat moment is de sticker verplicht.
  • Het niet hebben van een geldige milieusticker kan leiden tot aanzienlijke boetes.
  • Er wordt streng gecontroleerd door de politie en verkeersdiensten.
 3. Gemakkelijk Verkrijgbaar:
  • Milieustickers kunnen vooraf online worden aangevraagd bij ons op de website. Je kan de Duitse milieusticker dan afhalen of wij versturen hem per post, dan heb je de sticker in 96% van de gevallen de volgende dag. Mocht je te laat zijn met bestellen en is afhalen niet mogelijk, dan kun je de sticker ook onderweg bij een TUV of DEKRA kopen. Let op dat je dat dan wel buiten de milieuzone doet. Tevens adviseren wij om eerst even naar het betreffende filiaal te bellen of ze de umweltstickers überhaupt verkopen en op voorraad hebben.

Praktische Tips voor Fans

Om ervoor te zorgen dat je reis naar de wedstrijd soepel verloopt, volgen hier enkele praktische tips:

 1. Controleer Vooraf:
  • Controleer of je voertuig voldoet aan de emissienormen en zorg ervoor dat je een geldige milieusticker hebt voordat je naar Berlijn vertrekt.
 2. Alternatieve Routes:
  • Overweeg om routes te nemen die de milieuzone vermijden, vooral als je voertuig geen geldige sticker heeft.
 3. Openbaar Vervoer:
  • Maak gebruik van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Berlijn. Er zijn directe verbindingen naar het Olympisch Stadion met de S-Bahn en U-Bahn.

Conclusie

De kwartfinale van het EK voetbal tussen Nederland en Turkije belooft een spannende wedstrijd te worden, en veel Nederlandse en Turkse fans zullen naar Berlijn reizen om hun team aan te moedigen. Het is cruciaal om rekening te houden met de milieuzone van de stad en ervoor te zorgen dat je voertuig een geldige milieusticker heeft. Dit voorkomt boetes en zorgt voor een zorgeloze reis door Berlijn. Geniet van de wedstrijd en de sfeer in deze prachtige stad!

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND