Milieusticker Bonn – Verplicht voor de milieuzone


Aanvraagformulier

Met een milieusticker voor Bonn mag je met je auto de milieuzone van Bonn in. De milieuzone in Bonn in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is sinds 1 januari 2010 ingesteld. De milieusticker Bonn is verplicht indien je met je auto de milieuzone in wilt rijden. Omdat het milieuvignet welke is toegestaan groen is spreken we ook wel over de “groene sticker” Bij het betreden van de milieu zone Bonn zonder groene milieu sticker riskeer je een boete van €80.

Op deze website vind je alle informatie over de groene milieusticker voor Duitsland, de Umweltzones in Duitsland en waar je goedkoop kan parkeren in deze steden. Tevens kan je hier vinden hoe je een groene sticker aan kan schaffen. Wil je een groene umweltplakette aanvragen? Dan kan dat via deze website. Dit verzenden wij altijd binnen 24 uur . Voor 17:00 uur besteld? Dan wordt je groene vignet dezelfde dag nog verstuurd.

 

Milieusticker Bonn Kopen – Geldig voor de complete Umweltzone Bonn

Direct bestellen

Je kunt het milieuvignet voor Bonn binnen 1 minuut kopen via ons bestelformulier. De kosten voor het online bestellen van de milieusticker voor Bonn bedragen € 12,50 per vignet. Op werkdagen voor 17:00 besteld is de volgende dag geleverd. Afrekenen kan middels iDeal, Paypal, Creditcard en natuurlijk het Belgische Bancontact.

 

Kaart van de milieuzone van Bonn

De Milieuzone van Bonn omvat een groot deel van de stad zelf. Deze zone omvat de linker kant van de Rijn binnen de stad met de volgende wijken: Castell, Zentrum, Nordtstadt, Weststadt, Südstadt, Gronau, Konrad-Ardenauer-Platz tot de Professor-Neu-Allee. De Konrad-Adenauer-Platz ligt aan de rechterkant van de Rijn in Bonn-Beuel. Op bovenstaande interactieve map kan je precies zien waar de actuele Umweltzone van Bonn zich bevindt. Milieuzones Duitsland kaart? Wij hebben van alle zones de informatie gepubliceerd.

Naast de milieuzone, is er ook de dreiging van een rijverbod in Bonn. Dit zou betekenen dat er voertuigen geweerd zullen worden op basis van de Europese emissienorm (Euro 1 t/m Euro 6). De Duitse milieuorganisatie (DUH) heeft een rechtszaak aangespannen tegen de stad om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit verbetert.

Welke Milieusticker Verplicht in Bonn?

Met ingang van 1 juli 2014 is het enkel toegestaan om met een groene milieusticker Bonn in te rijden. De gele of rode sticker is niet geldig. Indien jouw auto niet in aanmerking komt voor de groene sticker, dan moet je de auto buiten de milieuzone parkeren.

Bezienswaardigheden in Bonn

straten van bonnDuitsland is een van de landen van West-Europa waar de gezelligste kerstmarkten georganiseerd worden, Bonn is hier geen uitzondering op. In Bonn wordt jaarlijks een kerstmarkt georganiseerd. De kerstmarkt van Bonn is sfeervol en vrij groot. Er zijn jaarlijks zo’n 170 kerstkramen aanwezig die allerlei verschillende kerst- en culinaire producten aanbieden. De kerst markt wordt gehouden in het oude stadscentrum van Bonn op 3 pleinen:

  • Op het oude plein bij de Münsterplatz bij het stadhuis van Bonn is de kerst markt Münsterplatz. Op dit plein is vanaf 3 uur het Aktionhaus am Münsterplatz en kan je meedoen met ambachtelijke handwerken zoals het zelf maken van kerstkaarten. Tevens heb je vanuit het reuzenrad een prachtig uitzicht over het winterparadijs van Bonn gedurende deze kerstmarkten.
  • Op de kerstmarkt op de Bottlerplatz in Bonn zijn veel kerststallen. Ook kan je op de bottlerplatz in Bonn bijenwaskaarsen kopen. De bijenwaskaarsen zijn een heel bekend onderdeel van de kerstmarkt op de Bottlerplatz in Bonn, deze bijenwaskaarsen komen direct van de bijenhouder.
  • Op de Friedensplatz in Bonn is tijdens de kerstmarkt een grote kunstijsbaan. Op het Friedensplatz is ook Bonn on Ice te vinden, hier kan je tijdens de kerstmarkten de kerstsferen proeven, schaatsen en genieten van een heerlijke warme kop chocolademelk of zelfs een heerlijke glühwein nuttigen.

Wil je toch liever naar een kerstmarkt wat dichter bij huis? Ga dan eens naar Aken. Wil je liever naar een wat grotere Duitse stad voor een stedentrip? Dan raden wij Berlijn aan. Let op, ga je met de auto naar Berlijn, vergeet dan geen vignet voor de Umweltzone Berlijn aan te schaffen.

Parkeren in in het centrum

In Bonn zijn er verschillende parkeermogelijkheden, zowel in het centrum als net erbuiten op loopafstand van het centrum. In het centrum van Bonn kan je parkeren aan de straat van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur met een maximale parkeerduur van 2 uur. Het parkeertarief in de binnenstad is €1.30 per uur en in de rest van het stadscentrum €1 per uur. Echter gelden er afwijkende betaaltijden voor de parkeerterreinen Am Hauptbahnhof en Rabinstrasse. Je moet hier een parkeertarief van €0.80 per uur betalen op maandag tot en met zondag van 9:00 tot 18:00 uur.

Ook zijn er veel parkeergarages met een hoge capaciteit in Bonn, echter zijn niet alle parkeergarages 24/7 geopend. Wel zijn deze parkeergarages redelijk goedkoop en kan je hier goed parkeren, ook tijdens de kerstmarkten die in Bonn gehouden worden.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND