Weekendje weg naar Keulen

Bijgewerkt op 2018-11-15
Aanvraagformulier

Keulen is een van de meest populaire steden van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De stad kent vele bezienswaardigheden en organiseert het hele jaar door verschillende evenementen waar veel toeristen op af komen. Keulen is perfect voor een weekendje weg. De stad kent vele hotels en heeft een goed netwerk voor het openbaar vervoer. Je kan de Umweltzone Keulen bezoeken met de auto, maar je kan er ook voor kiezen om te reizen met het vliegtuig of het openbaar vervoer. In dit artikel lees je meer informatie over een weekendje weg naar Keulen.

Vervoer Keulen

openbaar vervoer in keulenHet vervoer naar Keulen kan op drie verschillende manieren, met het vliegtuig of met de auto. Je kunt uiteraard ook naar Keulen met het openbaar vervoer (trein of bus).  Wanneer je met de auto gaat dien je een groene umweltplakette aan te schaffen. De milieusticker voor Keulen is namelijk verplicht in Keulen, omdat de stad zich in een umweltzone bevindt. Het openbaar vervoer in de stad zelf is goed geregeld. Er zijn veel bus- en tramstations te vinden die verspreid zijn over de gehele stad. Je kan daarom ook het beste gebruik maken van het openbaar vervoer wanneer je van A naar B wilt gaan. Vooral tijdens de kerstmarkten in Keulen is het handig om gebruik te maken van het openbaar vervoer in de stad. De kerstmarkten liggen namelijk te ver uit elkaar om te lopen, daarom biedt het openbaar vervoer de perfecte oplossing.

Hotels in Keulen

In en rondom het hotel in Keulen zijn verschillende hotels te vinden. Ook zijn er een aantal bed&breakfasts te vinden. Je kan online zelf het beste zoeken welk hotel het beste bij jou past. De meeste hotels hebben parkeergarages waar je veilig je auto kan parkeren. De stad zelf biedt ook een ruime keuze aan parkeerplekken in Keulen. Ook is er in de meeste hotels de gelegenheid om te dineren, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om in het stadscentrum wat te gaan eten.

Restaurants in Keulen

parkeren in keulenIn het centrum van Keulen zijn veel leuke restaurants te vinden waar je de gehele dag door lekker kan eten. Of je nou in de zomer wil genieten van een koud drankje op het terras, of in de winter een warme apfelstrudel wilt eten, Keulen biedt al deze mogelijkheden. Tevens zijn er tijdens de kerstmarkten in Keulen verschillende kraampjes te vinden die heerlijke Duitse specialiteiten aanbieden. Hier kan je verschillende hapjes proeven en genieten van de Duitse keuken. Ook kan je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de chocoladefabriek en het chocolademuseum. Wat in ieder geval niet mag ontbreken tijdens je stedentrip is een bezoek aan de kabelbaan Keulen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND