Openbaar vervoer in Keulen

Bijgewerkt op 2018-09-19
Aanvraagformulier

Het openbaar vervoer in Keulen is de perfecte manier om je binnen de stad te verplaatsen. Wanneer je naar Keulen wil om bijvoorbeeld een dag te winkelen in Keulen, de Dom van Keulen te bezoeken of om de kerstmarkten van Keulen te bezoeken kan je het beste met de auto of met de trein naar Keulen gaan. Ga je met de auto, houd dan rekening met de milieuzone Keulen. Je leest hier alles over het openbaar vervoer in Keulen.

 

S Bahn Keulen

De S-Bahn staat voor de Schnellbahn van Keulen, kent een lengte van 239 kilometer en is daarmee langer dan de Stadtbahn. De S-Bahn van Keulen verbindt het stadscentrum met de buitenwijken van Keulen en de rondom gelegen plaatsen. Als toerist kan je prima gebruik amken van deze treinen, bijvoorbeeld voor uitstapjes buiten Keulen. De S-Bahn is een aanvulling op de Stadtbahn van Keulen.

 

U Bahn Keulen

s-bahn keulenDe Stadtbahn van Keulen wordt ook wel de U-Bahn genoemd. Dit is het snelste en de meest eenvoudige manier om binnen de stad gebruik te maken van het openbaar vervoer. De U in U-bahn betekent Untergrundt, dit wil zeggen dat sommige treinen van de Stadtbahn onder de grond gaan. Veel van deze treinen zijn dan ook metro’s. De Metro Keulen is dus hetzelfde alse U-bahn, maar er zijn een aantal lijnen die alleen boven de grond rijden en een aantal die zowel bovengronds als ondergronds rijden. Er zijn verschillende lijnen die naar verschillende stadsdelen gaan en zijn heel overzichtelijk. Vaak staan deze aangegeven op kaarten die op de verschillende stations hangen. Echter zijn de kaartjes wat ingewikkelder, er zijn namelijk 3 varianten:

KurztreckenTicket: dit is een ticket voor een korte rit, geldig voor maximaal 4 stations en is maar 20 minuten geldig.

EinzelTicket: dit is een ticket voor een langere rit in verschillende zones, deze ticket is de beste keuze als je met de stadtsbahn langs meer dan 4 stations reist.

TagesTickets en WochenTickets: Wanneer je op een dag vaker met de stadtbahn reist kan je een dagticket aanvragen, deze is de gehele dag onbeperkt geldig. Ook is er een weekticket, wanneer je een week in Keulen bent kan je gedurende die week een weekticket kopen. In die week kan je dan 7 dagen onbeperkt met de stadtsbahn reizen. Ga je slechts een weekend weg naar Keulen dan is een dagticket misschien het voordeligst.

Bus Keulen

Als laatste zijn er nog de bussen van Keulen. Hoewel er meer buslijnen als stadsbahn lijnen zijn is de kans klein dat je als toerist gebruik maakt van de bus. De bus rijdt namelijk vaak van de stad naar de verschillende woonwijken aan de buitenrand van Keulen en zijn echt op de bewoners van Keulen gericht. Meer weten over Keulen? Op Duitsemilieusticker.nl kan je alles vinden over Keulen, van dagjes uit tot het bezoeken van de kerstmarkten.

 

Trein Keulen

Het centraal station van Keulen (Hauptbahnhof Köln) is gelegen bij de Dom in Keulen aan de rijn. Als je met de trein naar Keulen wil is de kans groot dat je op het centraal station uitstapt om de mooie stad te bezoeken. Vanaf het station rijden verschillende treinen naar allerlei bestemmingen in Duitsland.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND