Kabelbaan In Keulen

Bijgewerkt op 2018-03-10
Aanvraagformulier

De Kabelbaan in Keulen, de Kölner Seilbahn in het Duits, is een ruim 60 jaar oude kabelbaan over de Rijn. Tot vorig jaar was een weekendje Keulen niet compleet zonder een ritje in deze unieke kabelbaan over de rivier. Met een toegangsprijs van net geen € 5,- voor een volwassene is het een betaalbare activiteit en bezienswaardigheid in de stad. Ga je met de auto naar de Umweltzone Keulen, dan moet je een milieusticker kopen.

 

De Kabelbaan van Keulen

Je kunt met de kabelbaan over de rivier. Instappen kan bij de ingang van de dierentuin van Keulen, ook wel bekend onder de Duitse naam Kölner Zoo. De gondel biedt al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw een uniek uitzicht over de binnenstad. Vanuit de gondel is bijvoorbeeld de dom van Keulen goed te zien evenals de oude binnenstad. Met name in de zomermaanden of in de avond is het een betoverend gezicht.

 

Informatie over de Kölner Seilbahn

  • Bouw is begonnen in 1954
  • Instappen bij de Kölner Zoo
  • Prijs is € 4,80 voor een volwassene en € 2,70 voor een kind vanaf 4 jaar.
  • Maximale capaciteit is 1600 personen
  • Van begin tot eindpunt is de kabelbaan 930 meter lang.

Net als de meeste gondels van de vorige eeuw kan je slechts met 4 personen in de gondels. Het duurt ongeveer 6 minuten voordat je aan de overkant bent.

In eerste instantie werd de kabelbaan van Keulen gebouwd voor de Bundesgartenschau, een tuinbouwexpositie in 1957. Vergelijk het een beetje met het oude Floriadeterrein in Nederland. Het idee was om de kabelbaan na de expositie weer te verwijderen maar vanwege de enthousiaste reacties van het publiek heeft het stadsbestuur de kabelbaan laten staan. Ga je een weekendje weg naar Keulen, dan mag een bezoek aan de Kölner Seilbahn niet ontbreken.

Gondel over de rijn in keulen

 

 

Openingstijden en locatie van de Kabelbaan

Tussen april en oktober is de kabelbaan dagelijks geopend tussen 10 en 6. Met festiviteiten kan het voorkomen dat hij ook in de avond geopend is. Denk aan het Keulens carnaval of tijdens de kerstmarkt van Keulen bijvoorbeeld.

Het adres:

Kölner Seilbahn-Gesellschaft mbH
Riehler Straße 180
50735 Köln

Kabelbaan Sinds 2017 Buiten Gebruik

Op 30 juli 2017 is een servicekabel van de gondel afgebroken. Het gevolg was dat de gehele kabelbaan stil kwam te hangen waarna de inzittenden gered moesten worden. Sindsdien hebben de betrokken instanties een veiligheidsonderzoek ingesteld welke in juni 2018 was afgerond. Er lopen op dit moment discussies over het openstellen van de kabelbaan in 2019.

 

Parkeren In Keulen Bij De Kabelbaan

De ingang van de Seilbahn is dus bij de dierentuin. Parkeren kan dan ook goed op de parkeerplaats van de dierentuin. Kom je vanuit Nederland of België met de auto richting Keulen dan dien je de A 57 te nemen. De A57 eindigt in de Innere Kanalstraße vanwaar je de borden Zoologische Garten dient te volgen. Zodra je de snelweg afgaat heb je een milieusticker voor Keulen nodig. Je kunt dus niet zonder geldige sticker op je vooruit de stad in rijden.

Op het moment dat je “Rheinbrücke”  bent overgestoken zie je de dierentuin liggen. De Zoo P+R ligt naast de ingang en biedt plaats aan 400 auto’s. Een dagkaart is slechts € 2,60 wat, zeker in vergelijking met Nederland, zeer schappelijk is.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND