Milieusticker Duitsland Kopen aan de grens

Bijgewerkt op 2020-05-07
Aanvraagformulier

Wanneer je al met de auto onderweg bent naar Duitsland of gewoon te laat met het bestellen van een milieusticker, kan je altijd nog een milieusticker kopen aan de Duitse grens. Zo kun je, ook als je er pas later achterkomt dat je een milieusticker nodig hebt, gewoon de Umweltzone binnen rijden. In dit artikel vertellen we alles over het aanschaffen van een milieusticker aan de grens. 

 

Voor vertrek een milieusticker kopen

Waar kan ik een milieusticker Duitsland kopen? Een vraag die je jezelf waarschijnlijk stelt wanneer je met de auto naar Duitsland rijdt en beseft dat je een milieusticker nodig hebt. In dat geval is het fijn om te weten dat je de milieu sticker Duitsland bij het tankstation kunt kopen

Toch is het fijn om goed voorbereid op reis te gaan en voor vertrek een vignet Duitsland te bestellen. Bijna alle Duitse steden hebben namelijk een Umweltzone waar een milieusticker voor Duitsland verplicht is voor de auto. Onderweg een milieusticker aanschaffen biedt namelijk geen enkele garantie. Zo kan de sticker zijn uitverkocht, de prijs ontzettend hoog zijn, of het tankstation gesloten.

Daarnaast is de kans groot dat je een stuk moet om rijden. Bovendien ben je er niet zeker van welke milieusticker voor Duitsland jouw voertuig krijgt. Krijg je een gele sticker, of zelfs een rode sticker, kan je de Duitse steden niet bezoeken. Enkel met een groene milieusticker mag je de milieuzone inrijden. 

Een milieusticker kopen voor vertrek is daarom een betere oplossing. Zo ben je er zeker van dat je zorgeloos naar Duitsland kunt rijden, en dat je met een groene sticker de milieuzone binnen rijdt. De kosten voor een milieusticker bij Duitsemilieusticker bedragen €12,50 en worden altijd binnen 24 geleverd met PostNL.

 

Onderweg in Nederland een milieusticker kopen

Ben je nou al onderweg met de auto naar Duitsland, dan kun je ook terecht bij de GWK. Zij hebben bijvoorbeeld kantoren in Enschede, Venlo en Heerlen. De kans is groot dat je langs een van deze plekken rijdt vlak voordat je de grens van Duitsland overgaat. Je kunt in de meeste gevallen bij deze kantoren terecht om nog een milieusticker Duitsland te kopen. Klik hier voor meer informatie over het aanschaffen van een GWK milieusticker Duitsland. De kosten voor een milieusticker Duitsland bij de GWK bedragen €18,50.

Wil je liever een milieusticker Duitsland direct afhalen bij ons kantoor in Amersfoort? Dat kan! Voor €12,50 kun je bij ons een groene milieusticker aanschaffen. Je hoeft ons alleen maar te bellen op dit nummer, en wij regelen de rest: 0853033923 

een milieusticker kopen bij het tankstation

Milieusticker kopen langs de snelweg

Ook in Duitsland zelf zijn er nog meer dan genoeg opties om een milieusticker Duitsland  aan te schaffen. Hierbij is het handig om te weten dat het Duitse woord voor milieusticker ‘Umweltplakette’ is. ‘Umweltsticker’ kan ook. De eenvoudigste manier om in Duitsland nog een sticker aan te schaffen, is bij een tankstation. Duitse tankstations mogen namelijk milieustickers verkopen, maar alleen als ze een garage of een werkplaats hebben waar ze je kentekenbewijs kunnen checken. Als je zeker wil weten dat een tankstation aan deze voorwaarde voldoet, kun je het beste langsgaan bij een station van de Tüv. Hier zul je een milieuvignet aan kunnen schaffen. Dit betekent dus wel dat je jouw voertuig moet laten controleren, en je reis dus een tijdje zal moeten onderbreken.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND