Milieuzone Dortmund en EK Voetbal: Nederland vs Engeland

Bijgewerkt op 2024-07-08
Aanvraagformulier

Afgelopen zaterdag wist Nederland in een spannende wedstrijd tegen Turkije met 2-1 te winnen in Berlijn. Dit betekent dat we door zijn naar de halve finale tegen Engeland. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Dortmund. Het voetbalstadion in Dortmund ligt in de milieuzone en de milieusticker is hier verplicht. In dit artikel alles vertellen wat je moet weten over de bereikbaarheid van het Signal Iduna Park voetbal stadion.

Het Signal Iduna Park voetbal stadion en Parkeren

De wedstrijd Nederland tegen Engeland zal plaatsvinden in het Signal Iduna Park, een van de grootste en meest iconische stadions van Duitsland. Het stadion, gelegen aan de Strobelallee 50, 44139 Dortmund, biedt plaats aan ruim 81.000 toeschouwers. Het is belangrijk voor bezoekers om rekening te houden met de parkeermogelijkheden rondom het stadion.

Adres Signal Iduna Park stadion: Strobelallee 50, 44139 Dortmund

Website: https://www.signal-iduna-park.de/

Nog snel een milieusticker regelen?

Als je bij ons een Duitse milieusticker besteld heb je deze in 96% van de gevallen de volgende dag in huis. Mocht je langs Amersfoort komen of het geen probleem vinden om hiervoor op en neer te rijden, dan kun je deze het beste ophalen bij ons kantoor. Dan weet je zeker dat je de sticker op tijd in je bezit hebt.

Is dit geen optie? Dan kun je onderweg bij een TUV of een DEKRA een sticker aanschaffen. Houdt er alleen rekening mee dat deze bij grote drukte niet altijd voorraad hebben. Wij raden je daarom aan om altijd vooraf je sticker te kopen en alleen in geval van nood uit te wijken naar de optie om er onderweg een aan te schaffen.

Parkeermogelijkheden nabij het stadion

 1. Parkeerplaatsen P1 tot P7: Deze parkeerplaatsen bevinden zich direct rondom het stadion en zijn snel gevuld tijdens grote evenementen. Het is raadzaam om op tijd aan te komen mocht je nog een plek willen bemachtigen.
 2. Park & Ride: Bezoekers kunnen ook gebruik maken van Park & Ride locaties buiten de stad en vervolgens met het openbaar vervoer naar het stadion reizen. Dit is vaak een efficiënte manier om verkeersdrukte te vermijden.
 3. Openbaar Vervoer: Het stadion is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde metrostations zijn “Westfalenhallen” en “Stadion”. Vanaf hier is het slechts een korte wandeling naar het stadion.

Milieuzone Dortmund

Dortmund heeft, net als vele andere Duitse steden, een milieuzone (Umweltzone) ingesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren. Deze milieuzone van Dortmund beslaat een groot deel van de stad, inclusief het gebied rondom het Signal Iduna Park.

Belangrijke punten over de milieuzone:

 • Toegang: Alleen voertuigen met een groene milieusticker (Umweltplakette) mogen de milieuzone betreden. Deze sticker is verkrijgbaar voor voertuigen die aan de emissienormen voldoen.
 • Boetes: Rijden zonder geldige milieusticker in de milieuzone kan leiden tot aanzienlijke boetes.
 • Alternatieven: Bezoekers zonder milieusticker kunnen gebruik maken van Park & Ride locaties buiten de milieuzone of andere manieren van openbaar vervoer.

Park & Ride Locaties in Dortmund voor Bezoekers van het Signal Iduna Park

Voor bezoekers van het Signal Iduna Park die de milieuzone van Dortmund willen vermijden of de drukte rond het stadion willen ontlopen, zijn er verschillende Park & Ride (P+R) locaties beschikbaar. Deze locaties bieden een handige manier om de auto te parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer naar het stadion te reizen. Hieronder vindt u een overzicht van enkele aanbevolen P+R locaties in Dortmund:

 1. P+R Parkplatz Schürbankstraße
 • Adres: Schürbankstraße 11, 44143 Dortmund
 • Openbaar Vervoer: Vanaf hier kunt u de U-Bahn lijn U43 nemen naar het station “Stadtgarten”, en daar overstappen op de U-Bahn lijn U45 naar “Stadion”.
 1. P+R Parkplatz Barop Parkhaus
 • Adres: Stockumer Straße 440, 44227 Dortmund
 • Openbaar Vervoer: Vanaf hier kunt u de U-Bahn lijn U42 nemen naar het station “Hombruch”, en daar overstappen op de U-Bahn lijn U45 naar “Stadion”.
 1. P+R Parkplatz Huckarde Bushof
 • Adres: Parsevalstraße 170, 44369 Dortmund
 • Openbaar Vervoer: Vanaf hier kunt u de S-Bahn lijn S2 nemen naar het station “Dortmund-Mengede”, en daar overstappen op de S-Bahn lijn S4 naar “Dortmund Stadthaus”. Vanaf “Dortmund Stadthaus” is het een korte wandeling naar het stadion.
 1. P+R Parkplatz Dortmund-Eving
 • Adres: Kemminghauser Straße 211, 44339 Dortmund
 • Openbaar Vervoer: Vanaf hier kunt u de U-Bahn lijn U41 nemen naar het station “Dortmund Hauptbahnhof”, en daar overstappen op de U-Bahn lijn U45 naar “Stadion”.
 1. P+R Parkplatz Aplerbeck
 • Adres: Wittbräuckerstraße 500, 44287 Dortmund
 • Openbaar Vervoer: Vanaf hier kunt u de U-Bahn lijn U47 nemen naar het station “Dortmund Hauptbahnhof”, en daar overstappen op de U-Bahn lijn U45 naar “Stadion”.

Plannen openbaar vervoer Dortmund

Voor het plannen van reizen met het openbaar vervoer in Duitsland zijn er verschillende handige apps beschikbaar. Hieronder staan enkele van de meest populaire en betrouwbare apps die u kunt gebruiken:

1. Deutsche Bahn Navigator

 • Beschrijving: Deze app van de Deutsche Bahn (DB) biedt uitgebreide informatie over treinreizen in heel Duitsland, inclusief regionale en intercitytreinen.
 • Functies: Routeplanning, realtime vertrektijden, ticketverkoop, meldingen bij vertragingen.
 • Beschikbaarheid: iOS en Android.

2. VRR App

 • Beschrijving: De VRR (Verkehrsverbund Rhein-Ruhr) app is specifiek voor het Ruhrgebied, inclusief Dortmund. Deze app is ideaal voor lokale reizen met bus, tram en metro.
 • Functies: Routeplanning, realtime informatie, ticketverkoop, meldingen bij verstoringen.
 • Beschikbaarheid: iOS en Android.

3. Google Maps

 • Beschrijving: Hoewel Google Maps een algemene navigatie-app is, biedt het uitstekende ondersteuning voor openbaar vervoer in Duitsland. Het toont routes en vertrektijden voor bussen, trams, metro’s en treinen.
 • Functies: Routeplanning, realtime vertrektijden, meldingen bij vertragingen, integratie met andere navigatieopties.
 • Beschikbaarheid: iOS en Android.

4. DB Busradar NRW

 • Beschrijving: Specifiek gericht op busreizen in Noordrijn-Westfalen, deze app biedt gedetailleerde informatie over buslijnen en vertrektijden.
 • Functies: Routeplanning, realtime informatie, meldingen bij verstoringen.
 • Beschikbaarheid: iOS en Android.

5. Moovit

 • Beschrijving: Een wereldwijde openbaarvervoer-app die uitgebreide informatie biedt over het openbaar vervoer in veel Duitse steden, inclusief Dortmund.
 • Functies: Routeplanning, realtime vertrektijden, meldingen bij vertragingen, navigatiehulp voor lopende routes.
 • Beschikbaarheid: iOS en Android.

Aanbevolen App: Deutsche Bahn Navigator

Voor de meest uitgebreide en betrouwbare informatie, vooral als u gebruik maakt van treinreizen, is de Deutsche Bahn Navigator app een uitstekende keuze. Het biedt niet alleen gedetailleerde reisinformatie voor treinen, maar ook voor andere vormen van openbaar vervoer via integratie met lokale vervoersbedrijven.

U kunt de Deutsche Bahn Navigator app downloaden via de volgende links:

Voorbereiding op de Wedstrijd

Supporters die van plan zijn om de wedstrijd bij te wonen, doen er goed aan om vooraf hun reis te plannen, rekening houdend met de parkeermogelijkheden en de beperkingen van de milieuzone. Daarnaast is het aan te raden om ruim op tijd te vertrekken om verkeersdrukte en parkeerproblemen te vermijden.

Conclusie

De milieuzone van Dortmund en de logistieke uitdagingen rondom het Signal Iduna Park vereisen een goede voorbereiding van bezoekers. Het beloofd enorm druk te worden. Met de juiste planning kun je optimaal genieten van de spannende wedstrijd tussen Nederland en Engeland. De recente overwinning in Berlijn heeft de stemming in iedergeval positief beïnvloed. Laten we hopen dat we de finale halen.

MILIEUSTICKERS VOOR DUITSLAND